SENESTE NYT:

Portræt: Nicolaj Holm og den grønne linje

38-årige Nicolaj Holm brænder for den grønne livsstil - hjemme og på arbejde. Bæredygtighed er kodeordet for direktøren for Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det er en pavestolt Nicolaj Holm, der netop hjemvendt fra USA, kan fortælle, at Aalborg blev kåret som "Verdens femte mest bæredygtige destination" indenfor kongresbranchen:

- Så tænkte jeg WAUGHH! Så har vi jo nået noget. Det var virkelig for mig et af de øjeblikke, hvor man havde lyst til at finde champagnen frem og skåle med hinanden og sige: Hér var et højdepunkt!

Nicolaj Holm er - stadig - den "nye" mand på posten som direktør for Aalborg Kongres & Kulturcenter, som han i øvrigt har valgt i daglig tale at omtale med forkortelsen AKKC.

Nicolaj Holm overtog direktørstillingen i AKKC i 2017 efter legendariske Ernst Trillingsgaard. 

Tryg barndom i en lille verden

Nicolaj Holm er født og opvokset i Hobro i en kernefamilie. Forældrene var kun 20 år gamle, da de fik Nicolaj. Siden kom både en lillebror og en lillesøster til.

- Min verden var Hobro. Jeg var ikke udenfor Hobro på den helt store måde i min opvækst, fortæller Nicolaj, der siden har taget revanche og rejst rundt i verden.

I skolen var det matematik og samfundsfag, der vakte Nicolajs interesse, mens det kneb mere med dansk og sløjd.

Og så elskede han at spille skuespil.

- Jeg troede faktisk i nogle år, at jeg skulle være skuespiller. Det tror jeg, den danske filmverden skal være glad for, jeg ikke blev. Fordi jeg jo slet ikke når dem, der er på scenen i dag, til sokkeholderne, erkender Nicolaj, der i stedet valgte en boglig uddannelse.

Nicolaj er uddannet cand.mag i samfundshistorie og organisationskommunikation fra Aalborg Universitet.

En trafikulykke ændrede Nicolaj Holms måde at betragte livet på. Hør om ulykken her.

Den politiske verden

Nicolaj Holm blev meget tidligt interesseret i politik og gjorde hurtigt karriere. Han var blandt andet storkredsformand for Radikale Venstre i Nordjylland.

Partiet havde store forhåbninger til den unge mand, men karrieren stoppede brat efter en uheldig episode i nattelivet, hvor Nicolaj kom op at slås med dørvogter og siden fik en voldsdom.

Det førte til selvrangsagelse og en ny tilværelse som blandt andet iværksætter med firmaet "Danske Fagkonferencer" og dernæst et job som direktør i Vesthimmerlands messecenter i Aars:

- Der er ingen, der er fejlfri og der er ingen, der ikke har noget i bagagen. Det synes jeg jo i virkeligheden er noget af det smukkeste, og noget af det, jeg hylder allermest, fordi jeg laver fejl hver eneste dag. Det gør jeg som far, som menneske - også på arbejde, siger Nicolaj Holm og tilføjer:

quote Der er ingen, der er fejlfri og der er ingen, der ikke har noget i bagagen.

Nicolaj Holm

- Jeg garanterer for, at den, der laver allerflest fejl i Aalborg Kongres & og Kulturcenter, det er mig. Og jeg erkender dem, og jeg reflekterer over dem, og ønsker mine medarbejdere gør det samme. Vi går ikke og finder ud af, hvem har lavet fejlen? Vi går rundt og finder ud af, hvad har været fejlen og kan vi lære af det - og kan vi gøre det bedre til næste gang?

Familieliv

Arbejdet som direktør i AKKC kræver mange timers fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen, men heldigvis har Nicolaj en stor støtte og opbakning i hans livs kærlighed, hustruen Maria, der er læge og forsker.

- Maria arbejder hjemmefra med sin forskning og er på alle mulige måder familiens  "klippe". Bag en meget lille mand står en meget stærk kvinde, der sørger for, at det hele fungerer. Og havde jeg ikke haft den base, så havde jeg ikke kunnet en brøkdel af det, jeg kan, fortæller en taknemmelig Nicolaj, der fandt sin Maria via netdating.  

Familien Holm, der også tæller børnene Ellen og Frederik, bor i grønne omgivelser i Skørping, hvor de er i gang med en større tilbygning. 

- Da jeg mødte Maria, var jeg meget mere "sofa-og fjernsyn" - og "brosten" - altså bylivsmenneske, fortæller Nicolaj, der især efter børnene er kommet til, for alvor har fået øjnene op for ikke bare naturens glæder, men også for sin nye rolle og ansvar som far.

- Jeg vil gerne, at vi sammen allesammen kan efterlade klimaet og det samfund, vi lever i - og vores lokalområder - på en bedre måde til næste generation, fordi det synes jeg, de fortjener. Og det er egentlig dét, jeg bare gerne vil give mit lillebitte bidrag til, slutter Nicolaj Holm. 

Se programmet Portrætter Punkt for Punkt med Nicolaj Holm herunder - og se andre afsnit i serien her.

 

Husk, at du altid kan se alle vores programmer på tv2nord.dk/tv.

Brand Kongerslev

Brand på værelse i Kongerslev

40_percent

play Naturfredningsforening frygter fyrtårnscenter kan blive starten på en glidebane

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Brand Kongerslev

Brand på værelse i Kongerslev

40_percent

play Naturfredningsforening frygter fyrtårnscenter kan blive starten på en glidebane

Til forsiden

Til forsiden