Portræt: Stine Rex er ultraløberen over dem alle

Stine Rex fra Aalborg løber til alt, fra alle og ultralangt. Snart skal hun deltage i Badwater - verdens hårdeste ultraløb i Death Valley i USA.

Se portrættet af Stine Rex i bunden af artiklen. Husk, at du altid kan se alle vores programmer på tv2nord.dk/tv.

Bare bliv ved! Kom så! Bliv ved! Bare bliv ved!

Sådan lyder det hele tiden opmuntrende fra den lille, spinkle fitnesstræner i DGI-Huset i Nordkraft i Aalborg.

De ældre motionister på gulvmåtterne gør alt, hvad de kan, for at følge med træneren, Stine Rex. Det er dog de færreste af dem, der som hun også har overskud til at småsludre under træningen, men det har Stine.

For Stine er i topform.

- Jeg er så heldig, at jeg er nede i DGI-huset. Jeg elsker mit arbejde overalt på jorden. Jeg har 12 hold om ugen, der kan jeg så få trænet alt det der, du ved: core, ben, balder, ryg og sådan noget. Så på den måde er jeg så superheldig, at jeg har det som arbejde, fortæller Stine hjemme i privaten i Vejgaard ved Aalborg.

Her bor hun sammen med ægtemanden Dan og tvillingerne Emma og Emil på otte år i deres totalt nyrenoverede, højtbeliggende villa.

Sport blev Stines redning

Stine Rex, der er opvokset i Ulfborg, har altid været glad for at dyrke sport.

I barndommen var det især fodbold og svømning, der trak  - især fordi Stine ikke altid klarede sig lige godt i skolen: 

- Jeg er faktisk ordblind, højre/venstreblind og talblind. Og det er altså ikke den bedste kombi i folkeskolen. Især ikke i Ulfborg, fordi der kunne du gå i almindelig klasse og så i specialklassen. For mig var det bare virkelig et sted, jeg ikke havde lyst til at gå.

quote Jeg har knoklet rigtig meget for at følge med. Men jeg har også været god til at finde smutveje.

Stine Rex, ultraløber

- Jeg har knoklet rigtig meget for at følge med. Men jeg har også været god til at finde smutveje. Jeg har været meget kreativ som barn, mindes Stine, der på grund af sin spinkelhed måtte opgive fodbolden og i stedet kaste sig over marathonløb.

Og snart vandt Stine Rex det ene marathonløb efter det andet.

Ultraløber ved en tilfældighed 

Stine husker tydeligt dagen, da hun besluttede sig for at stoppe med at løbe marathonløb:

- Det var her i Aalborg - til Fjordmarathon. Jeg glædede mig overhovedet ikke. På ingen måde. Jeg tænkte kun på, at jeg skulle vinde det her løb og få det overstået, siger hun.

Da hun ankom, annoncerede speakeren muntert, at nu kom Stine Rex, og så kunne de andre godt tage hjem.

- Allerede der tænkte jeg "Okay! Altså, hvis jeg ikke vinder, så bliver det jo forfærdeligt! Og jeg løb alt, hvad jeg kunne, og det gik OK - og jeg vandt også. Men jeg vidste, at det her var mit sidste marathon, fortæller Stine og forklarer, at hun hellere ville stoppe på toppen end se sig overhalet på et tidspunkt.

Men hvad skulle hun så?

Svaret fandt hun en aften hjemme i sofaen sammen med Dan, hvor hun spurgte ham, om han troede, hun kunne løbe i 6 timer i træk?

Ork ja, sagde Dan og det blev han ved med, indtil hun spurgte ham, om han troede, at hun ville kunne løbe i 24 timer i træk? "Nej, det kan du ikke! Det er kun sådan nogle skøre nogle, der gør det!", svarede Dan bestemt.

Men det skal man ikke sige til Stine.

- Der gik 10 minutter, så havde jeg meldt mig til mit første 24-timers løb.

 

Det første 24-timers løb af mange, hvor Stine har slået både personlige rekorder og danmarksrekorder.

Stine har også gennemført Sparthatlon og Ultrabaleton. Og netop nu forbereder hun sig til at deltage i et af de mest prestigefyldte ultraløb: Badwater.

Den store udfordring

Der er flere tusinde, der hvert år søger om at deltage i Badwater, verdens hårdeste ultraløb i Death Valley, hvor temperaturen kan nå op på de 50 grader. Men kun få slipper gennem nåleøjet.

- Vi er kun 100, hvor der er 20, der har kvalificeret sig ved at have vundet nogle løb, så det er virkelig stort. Det skal bare blive godt, smiler Stine lidt genert og tilføjer:

- I Danmark er ultraløb lille, men i USA, ja, Polen - alle mulige andre lande - der er det faktisk en stor ting. Og der er jeg faktisk "en person", griner Stine, der i dag er en af Danmarks bedste ultraløbere.

Hendes mand, Dan, har en forklaring på Stines succes som ultraløber:

- Hun løber ikke med pulsur. Hun løber og nyder det. Det er jo hendes hobby. Jeg tror, hun er god, fordi hun synes, det er sjovt, siger han.

quote Hun løber ikke med pulsur. Hun løber og nyder det. Det er jo hendes hobby. Jeg tror, hun er god, fordi hun synes, det er sjovt.

Dan Kristensen, Stines mand

Dan er Stines uundværlige støtte og coach under alle løbene. De nyder at være afsted og få oplevelsen sammen. Det allerbedste for Stine er dog, når børnene og babysitter Farmor også kan være med på turene:

- Jeg elsker min familie overalt på jorden. Jeg tror nærmest ikke, der går en dag, hvor jeg ikke siger "jeg har verdens bedste børn". Og når jeg kigger på Dan, så er jeg bare så stolt over, at det er min mand. Han er bare så mega-sej. Og han er altid glad, smiler en lykkelig Stine, der ikke selv er i underskud på overskudkontoen:

- Nej! Det findes ikke ved Stine. Hun er aldrig i dårligt humør, fortæller 74-årige Jette Bjerregaard, der de seneste fem år har nydt både at blive herset med af Stine til fitnesspilates og at følge Stine, når hun løber ultraløb i udlandet.

Stine Rex er altid i bevægelse, og hun sørger for at løbe til alt. På den måde når hun at løbe mellem 15 og 40 kilometer dagligt. Derhjemme sidder hun også sjældent stille. Stine elsker nemlig at indrette hjemmet, så hun er aldrig bleg for at ryste spraydåsen og sætte kulør på lidt af hvert. 

Men foreløbigt er fokus af gennemføre løbet i Death Valley, og Stine tror på, det vil lykkes:

- Ultraløbere er faktisk bedst i alderen 40 til 45 år. Og jeg er 40. Så der er fem gode år endnu, siger hun.

Se programmet om Stine Rex i serien Portrætter Punkt for Punkt her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland