LIGE NU:

32.000 trylledejsfigurer sikrer penge til julemærkehjem

Ravnkilde-borgere gik amok med trylledej og vandt 15.000 kroner til fællesskabet. Nu får Julemærkehjemmet i Hobro også glæde af trylledejsfigurerne.

Der er et helt særligt sammenhold i Ravnkilde. I hvert fald hvis man spørger den lokale købmand Hanne Degn.

Da kæden af Min Købmand-butikker udskrev en konkurrence om, hvem der kunne bage og indsamle flest trylledejsfigurer, tog Hanne Degn og borgerne i Ravnkilde kampen op. De lavede 32.000 figurer, og det sikrede dem andenpladsen og 10.000 kroner.

- Egentlig troede jeg ikke på projektet i begyndelsen, og vi kom også lidt sent i gang. Men så skete der en hel masse, og alle folk begyndte at bage. Det var fantastisk at opleve, siger købmand Hanne Degn.

Oveni hatten fik borgerne også 5000 kroner for at have budt ind med den bedste idé til at opbevare figurerne.

 
 
Foto: Min Købmand

Efterfølgende foreslog en af forældrene i byen at sælge trylledejsfigurerne som til-og-fra-kort for at undgå ressourcespild. Den var købmanden med på.

- Det syntes jeg, var en rigtig god idé, siger købmand Hanne Degn, som besluttede, at pengene fra salget skulle gå til Julemærkehjemmet i Hobro, som ligger i nærheden.

Kunderne i butikken blev udstyret med en saks, og så kunne de selv klippe de figurer ned, som de ville købe.

Indslag fra december, da konkurrencen var i gang.

- Det gør et stort indtryk

I alt blev der solgt trylledejsfigurer for 4000 kroner. Torsdag var der så overrækkelse af pengene til Julemærkehjemmet i Hobro, hvor forstanderen og elever var på besøg i Min Købmand.

- Vi er fantastisk glade for donationen. Det gør et stort indtryk. Ravnkilde er en lille by med hjertevarme, og jeg er meget rørt, siger Lise Claesson, der er forstander for Julemærkehjemmet.

Det er endnu ikke besluttet, hvad de 4000 kroner skal bruges på, men Lise Claesson fortæller, at man overvejer at bruge pengene på en tur.

De 15.000 kroner, som Min Købmand i Ravnkilde vandt i trylledejskonkurrencen, skal bruges på et børne-MGP og en fællesspisning i byens forsamlingshus.

I 2018 lavede borgerne i Ravnkilde en guirlande på mere end 19 kilometer – se mere her:

Guirlande-amok i Ravnkilde.