LIGE NU:

Åbningstale: Regeringen vil give Rebild fuldstændig frihed på dagtilbudsområdet

Rebild Kommunes borgmester er begejstret for ideen, som Mette Frederiksen (S) lancerede i sin åbningstale til Folketinget.

I Rebild Kommune fulgte borgmester Leon Sebbelin (RV) ekstra opmærksomt med i statsminister Mette Frederiksens åbningstale til Folketinget.

For Rebild Kommune har sammen med seks andre kommuner, Helsingør, Viborg, Middelfart, Holbæk, Langeland og Esbjerg, indgået en aftale med regeringen om, at de får fuldstændig frihed på enten folkeskole-, dagtilbud- eller ældreområdet.

- Rebild Kommune er blevet udpeget på dagtilbudsområdet, og jeg er glad for den tillidserklæring, som regeringen viser vores kommune, og at der bliver kigget vores vej, siger Leon Sebbelin.

I dagens åbningstale sagde Mette Frederiksen:

- Vi lever i år 2020. Vi er en af verdens bedst uddannede befolkninger. Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord.

Og statsministeren understregede i talen, at det er en vild ide, at slippe syv kommuner helt fri på udvalgte velfærdsområder.

quote Ja, der er tale om, at Folketinget skal suspendere lovgivningen på området, og så skal jeg se, om resten er byrådet er lige så begejstret for ideen, som jeg er.

Leon Sebbelin (RV), borgmester, Rebild Kommune

Lovgivningen suspenderes

Og hvis Folketinget godkender forslaget, og byrådet i Rebild Kommune er med på ideen, så slipper kommunen for lovgivning og styring fra Christiansborg på dagtilbudsområdet.

- Ja, der er tale om, at Folketinget skal suspendere lovgivningen på området, og så skal jeg se, om resten er byrådet er lige så begejstret for ideen, som jeg er, siger Leon Sebbelin, som allerede på byrådsmødet torsdag har mulighed for at tale med sine byrådskollegaer om de nye tanker.

Dialog med ansatte og forældre

På spørgsmålet om hvad det konkret kommer til at betyde på dagtilbudsområdet, at Rebild Kommune nu slipper for en central lovgivning, er det ifølge Leon Sebbelin for tidligt at melde noget ud.

- Jeg hørte første gang om forslaget søndag, så det er helt nyt. Men vi får mulighed for at prøve noget af, og det skal vi selvfølgelig internt til at kigge på. Og så skal vi have en god dialog med de ansatte på området og forældrene, siger Leon Sebbelin.

Han fortæller, at der i foråret 2021 skal laves en konkret aftale med regeringen, som så skal gælde i tre år.

- Nu starter processen, og jeg tror meget på, at vi kan styrke dagtilbudsområdet yderligere med de her nye tiltag, siger Leon Sebbelin.