Anne Rye Madsen fra Rold dansk mester

Nordjyde løb overraskende med sejren i 10 kilometers langrend.

Den nordjyske langrendsløber Anne Rye Madsen fra Rold Skov Skiklub blev søndag eftermiddag ny dansk mester i kvindernes korte distance ved Danmarksmesterskaberne, der i øjeblikket afholdes i Kvitaavatn i Norge.

Det var et hårdt løb under vanskelige forhold, og jeg er både glad og overrasket over sejren.

Med tiden 37 minutter og 35 sekunder slog Anne Rye Madsen den tidligere mangedobbelte danske mester Caroline Ryge Carlsen fra Københavns Skiklub på de 10 kilometer med 1 minut og 20 sekunder.

Anne Rye Madsen førte løbet igennem samtlige 10 kilometer og har med søndagens resultat lagt op til et forrygende DM, der i den kommende uge byder på konkurrencer i både sprint og stafet inden det afsluttes med 30 kilometeren på lørdag.

- Det var et hårdt løb under vanskelige forhold, og jeg er både glad og overrasket over sejren. Jeg var ikke undervejs klar over, at jeg lå til at vinde, siger Anne Rye Madsen, hvis bedste placering hidtil ved Danmarksmesterskaberne har været en DM guld på den lange distance for to år siden.

I forhold til de kommende dage vurderer Anne Rye Madsen, at hendes bedste muligheder for endnu et DM-guld vil være i duathlon, som er en kombinationskonkurrence med både skate og klassisk, og så på den lange distance på lørdag.