Beruset 22-årig bilist stoppet efter vanvidskørsel: Kørte 150 km/t gennem by

Foto: Nils Meilvang / Scanpix (Arkivfoto)

Mindst fire patruljer måtte involveres i en biljagt, da en personbil lørdag nat forsøgte at køre fra politiet.

En rutinekontrol af en personbil udviklede sig lørdag nat dramatisk for patruljerne fra Nordjyllands Politi. En patrulje blinkede lørdag nat en personbil på Roldvej uden for Astrup ind til siden, da de havde en mistanke om, at føreren kunne være spirituspåvirket. 

Føreren af bilen var dog ikke interesseret i at tale med politiet. Han valgte i stedet at tage flugten - med voldsom høj fart til følge. 

- Der sker en eftersættelse på cirka et kvarter. På et tidspunkt kører han 150 kilometer i timen gennem Astrup by, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Jørgensen. 

På grund af den farlige kørsel tilkalder patruljen forstærkning. Til sidst er der mindst fire patruljer med i jagten på personbilen. 

For at stoppe bilen vælger patruljerne at anvende sømmåtter. De lægger altså en måtte fyldt med skarpe pigge på tværs af vejen. Da bilen så kører over måtten punkterer den. 

- Derefter stopper han, men løber over en mark. Her finder en hundepatrulje ham så, cirka 400 meter fra hvor bilen er stoppet. Manden var, som patruljen mistænkte, tydeligt beruset, fortæller Per Jørgensen. 

Føreren af bilen var en 22-årig mand fra lokalområdet. Han kan nu se frem til flere sigtelser for overtrædelse af færdselsloven, for det Per Jørgensen kalder "vanvidskørsel" med alkohol i blodet. 

Læs også Overfald i Aalborg Arrest: Fængselsbetjent får dybe flænger i ansigtet

 

Forsiden lige nu