02:30

Et flertal af beboerne vil ikke have den løsning, Rebild Kommune er kommet frem til og vil have beslutningen lavet om.

Borgere til byrådet: - Det er en ommer

Byrådet skal se på trafikløsning igen, mener flertal af beboerne på Hanehøjvej, efter politikerne har præsenteret en løsning, beboerne synes er alt for voldsom.

Tak, men nej tak. 

Sådan siger beboerne på Hanehøjvej i Skørping til den løsning, som Rebild Kommune har præsenteret for dem. En løsning, der skal gøre det mere sikkert at færdes på vejen. 

Kommunen foreslår, at vejbredden udvides fra knap fem til 11 meter med en ny cykelsti langs vejen. Men det er alt for voldsomt, mener beboerne, der netop har valgt bolig på vejen, fordi de dermed kan bo nærmest inde i skoven. 

- Det er jo frygteligt. Jeg kommer til at kigge direkte ud på en støttemur. Man bør kigge på chikaner, der kan dæmpe farten og sætte mere lys op, siger Helle Terp Hansen, der bor på vejen. 

Hun er så utilfreds med kommunens løsning, at hun har kontaktet husstandene på vejene, og ud af 96 har 63 indtil videre skrevet under på, at de ikke ønsker det projekt, som politikerne har vedtaget. 

Og flere byrødder har da også takket ja til at komme ud og med egne øjne se, hvad de har været med til at beslutte, og nu vil flere af dem have lavet beslutningen om. 

- Når vi har taget en politisk beslutning, og den så skal føres ud i livet med stor indvirkning på naturen og laver store udfordringer i forhold til økonomien, og når borgerne tager sagen op - så er det en politisk forpligtigelse, at vi genoptager overvejelserne i byrådet, siger Peter Hansen, der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet. 

I stedet for at lave det dyre vejprojekt på Hanehøjvej, ønsker flere Skørpingborgere sig, at der bliver afsat penge til trafiksikkerhed i midten af byen.