Foto: Stefan Kjærgaard

Borgernes protest er hørt: Teknikudvalg giver afslag på dispensationer om 28 rækkehusboliger i Skørping

Teknik- og miljøudvalget i Rebild Kommune har ved et teknikudvalgsmøde givet afslag på dispensation om opførelse af 28 rækkehusboliger i Skørping.

En række skørpingborgere omkring Hanehøjvej kan ånde lettet op.

Som vi på TV2 Nord kunne fortælle den 28. januar, har de længe protesteret over, at Rebild Kommune har lagt op til at bygge 28 rækkehusboliger i Skørping, men nu er deres protester blevet hørt.

Efter et teknikudvalgsmøde i Rebild Kommune onsdag har et enigt udvalget nemlig valgt at give afslag på samtlige dispensationer i sagen.

Læs også Kommune vil bygge 28 boligere i naturområde: Skørping-borgere i oprør

Dispensationerne gik på at få lov til at bygge 14 dobbelthuse i to plan i stedet for de ni etplans huse, som der ellers står i lokalplanen.

- Så koncentreret et byggeri, det passer ikke til Hanehøjvej. Det skal laves i bycentrum, som der også blev aftalt i forbindelse med helhedsplanen. Jeg mener heller ikke, at det passer til området, hvor vi har store villagrunde, og jeg synes slet ikke, at det passer til den infrastruktur, der er i området – så jeg er yderst tilfreds, siger medlem af teknikudvalget i Rebild Kommune, Ole Frederiksen (Venstre).

Nogle af argumenterne for, at det i sidste ende endte med et afslag på alle dispensationerne går blandt andet på, at en placering af 14 dobbelthuse uden for Skørping bycentrum går i mod den helhedsplan, der er lavet for byen, samt at infrastrukturen i området ikke er klar til at tage i mod de ekstra beboere, der ville komme med de nye dobbelthuse, da den på nuværende tidspunkt har svært nok med at følge med den trafik, der er i området nu.

- Hvis man vil noget med området nu, så kan man bygge ni parcelhuse og ikke andet, siger Ole Frederiksen (Venstre).

Dermed er det sidste punktum i sagen ved at være blevet sat. Det eneste der kan ske videre i sagen er, hvis nogen ønsker at tage sagen op i byrådet, men det mener Ole Frederiksen ikke bliver aktuelt.

- Jeg betragter sagen som værende lukket, siger Ole Frederiksen (Venstre).

Se indsalget fra den 28. januar om borgernes protest her:

06:41

Rebild Kommune vil give lov til stort byggeri som lokale mener er ulovligt

Luk video