Carpark North spillede for fulde kalkminer, på deres 24-timers Tak Rock-turné. Foto: Mette Kristensen

Carpark North spillede for fulde kalkminer, på deres 24-timers Tak Rock-turné. Foto: Mette Kristensen

1 af 2

Carpark North i kalkminen: Spektakulær koncert gav rock til de rockløse

Rockbandet Carpark North rystede Thingbæk Kalkminer godt igennem, da de gav midnatskoncert for fulde huse som indledningen på en 24 timer lang Danmarksturné.

- Vi har fået at vide, at vi ikke må spille for højt, for så kan loftet falde ned.

Det er noget usædvanlige ord at indlede en rockkoncert med, men ikke desto mindre var det sådan Lau Højen sagde, da han sammen med resten af Carpark North gik på scenen i Thingbæk Kalkminer, netop som klokken havde passeret midnat og tirsdag blev til onsdag.

Rockbandet lod sig dog ikke sådan hæmme af, at omgivelserne var lidt anderledes end de plejer at være, når bandet spiller. De skød den af med mange af deres største hits foran 300 koncertgæster, der fyldte Thingbæk Kalkminer til randen.

- Det er bare fantastisk. Folk er så taknemlige herude. Det er så fedt, så dejligt, siger Lau Højen, som er forsanger, guitarist, og den en tredjedel af Carpark North.

Koncerten er den første af otte, som bandet skal spilles på bare 24 timer. Fra Himmerland går turen til Midt- og Sønderjylland, Fyn og Vestsjælland, inden de sidste koncerter på Falster og Lolland.

- Det bliver et vanvidsdøgn. Vi har før spillet tre eller måske endda fire koncerter på en dag, men aldrig otte. Jeg tror ikke helt, vi er klar over, hvad vi har sagt ja til, siger Lau Højen.

Det bliver uden tvivl et hårdt døgn for trekløveret i Carpark North, men ved turneens første koncert var kræfterne i den grad i behold. Bandet kunne samtidig glæde sig over, at de med koncerterne bliver en del af Tak Rock-initiativet, som dels giver nye bands en chance for at vise sig frem og lader de etablerede bands give musik tilbage til deres trofaste fans.

- Det er en ære at være en del af Tak Rock. Vi kommer i selskab med mange af de største navne i Dansk musik, så det er vi meget glade for, siger Lau Højen.

Han glæder sig især over turneens formål. De otte byer, bandet skal spille i, er alle kategoriseret som rockløse. Byerne er ganske simpelt udvalgt ved at sætte cirkler med en radius på 10-20 kilometer om de større byer, der har haft livekoncerter i 2016. Her faldt otte byer - blandt andet Oplev, hvor Thingbæk Kalkminer ligger - altså udenfor. Nu er bandets mission at lukke alle huller, så Danmark ikke længere har rockløse pletter.

- Den her sæson, hvor vi skal rundt og give de rockløse steder musik, det synes jeg er genialt. Jeg elsker at fortælle om det til mine venner og folk, jeg kender, for alle synes det er så fedt og en virkelig god idé, siger Carpark North-forsangeren.

Carpark North rockede Thingbæk Kalkminer i en halv time, inden den stramme tidsplan tvang dem af scenen og videre mod de syv næste rockhungrende byer.

Og loftet - ja det blev på sin plads, omend det virkede til at løfte sig adskillige centimeter i den halve time, midnatsfesten stod på.