LIGE NU:

Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Allan Busk og Lars Hørsman har genskabt Den Sociale Fællesliste, efter den blev nedlagt tilbage i februar 2020. Ifølge Allan Busk er Fælleslisten en nødvendighed i en kommune, hvor den politiske linje er kommet ud af kurs.

Egentlig havde han dømt sig selv ude. Allan Busk havde taget beslutningen om ikke at genopstille til kommunalvalget i november, og Den Sociale Fællesliste havde valgt at gå i dvale uden deres formand. Men efter et par års betænkningstid kan Allan Busk ikke bare se til fra sidelinjen, og se Rebild Kommune blive drevet - i hans øjne - helt forkert.

- Vi ser institutioner, der sejler rundt, og vi bliver ved med at spare de forkerte steder. Det er helt galt, for vi har verdens bedste kommune hernede. Vi har en fantastisk kommune og nogle fantastiske arbejdspladser. Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet. Der er så mange ting, vi kan gøre bedre, hvis vi tager fat i problemet, siger Allan Busk.

Oprindeligt traf Allan Busk beslutningen om ikke at genopstille, da han følte, han havde for mange ansvarsområder. Men efter grundige overvejelser føler han nu, at han har overskuddet til at vende tilbage til lokalpolitikken. Dette har også betydet, at han har måttet forlade flere poster.

- Når jeg ser, hvordan det går i Rebild Kommune, så er jeg nødt til at genopstille. Så kan folk mene, om jeg skyder over mål eller ej, men jeg vil have ændret den kultur, vi har i kommunen. Jeg har haft en virkelig lang snak med min familie. Min kone siger, at selv om jeg engang imellem har for meget om ørerne, så ville en tid på sidelinjen og bare se til, som tingene er nu, være endnu værre for mig.

Vil fortsat kæmpe for opbakning

Til seneste kommunalvalg i 2017 fik Allan Busk 1.776 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til den største stemmesluger i Rebild Kommune. Især fra hjembyen Terndrup fik han stor opbakning, hvor han fik næsten 50 procent af stemmerne fra byen. Den opbakning vil Allan Busk fortsat kæmpe for.

- Efter mange år i politik, så har jeg lært aldrig at tage noget for givet. Jeg er jo en cirkushest, når det kommer til politik. Jo tættere vi kom på valget, gik jeg og tænkte på, at jeg ikke skulle være med i valgkampen. Det kunne jeg slet ikke forholde mig til. Jeg troede, jeg var meget afklaret for tre år siden, da jeg valgte ikke at genopstille, men den afklaring er blevet mindre og mindre over årene.

Selv om Den Sociale Fællesliste genopstår under samme navn, så bliver det i en anden konstruktion, end hvad vælgerne måske tidligere var vant til.

- Denne gang bliver det mere på netværksbasis. Det bliver uden en masse bestyrelsesposter og udvalg. Folk kan bakke op om listen, de kan komme til nogle møder og give deres input til politikken i kommunen. Det her skal være borgernes talerør. Man skal ikke være medlem af noget parti. Det her det drejer sig om Rebild Kommune og borgerne, siger Allan Busk.

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

DJI_0196.MP4.00_00_00_00.Still001

Borgmester kritiserer stadionkrav: Jetsmark Stadion skal have plads til 4000 tilskuere

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

040421 VO Hærværk på jødisk kirkegård i Aalborg Still

play Hærværk mod jødisk kirkegård får konsekvenser: 29-årig mand skal i fængsel

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

DJI_0196.MP4.00_00_00_00.Still001

Borgmester kritiserer stadionkrav: Jetsmark Stadion skal have plads til 4000 tilskuere

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Til forsiden

Til forsiden