Dyrelivet til angreb: Boldrup Museum belejret af flabet dræberfasan
Foto: Nanna Kreutzmann, Scanpix
En fasan har gjort sit indtog på Boldrup Museum ved Nørager og gør sit bedste for at vise de ansatte, at det er den, der bestemmer.
Det er ikke, fordi de ansatte på Boldrup Museum ikke er vant til at være tæt på dyr - hver dag går de rundt mellem geder, gæs, grise og duer og hygger sig med at vise, hvordan livet på landet så ud i 1890.
Men den seneste tilføjelse til dyreholdet på museet ved Nørager har vist sig at være knap så hyggelig. Faktisk er den nyeste fugl på museet i en ny Facebook-video blevet døbt "dræberfasanen" af musemsleder Gert Rubæk.
Og det med god grund. På videoen kan man se, hvordan den lille sorte og grønne fasan ikke er bange for at komme helt tæt på, og hvordan den ikke holder sig tilbage for at hakke ud efter Gert Rubæk med sit næb. Noget, der tager sig ret komisk ud, fasanens størrelse taget i betragtning.
- Den lille fasan har gået rundt her på museet hele sommeren, og den har lige så langsomt nærmet sig os over nogle måneder. Men det har godt nok udviklet sig, som man også kan se på videoen. Den er blevet mere og mere flabet. Og som jeg siger til den, så er det ret dumt, at man som fasan i jagtsæsonen er så lidt bange for mennesker, som den er, siger Gert Rubæk og griner.
For hverken han eller kollegaen Per "Husmand" har nogen planer om at skille sig af med fasanen, selv om den dagligt giver dem visse udfordringer.
- Når vi er indenfor, kan vi se den sidde på vagt udenfor og holde øje med, hvilken dør vi kommer ud af. Og så er den der med det samme. Og når vi kører fra museet i bil, følger den efter os. Først løber den ved siden af bilen, men når vi kommer op i fart, letter den og flyver ved siden af bilen og kigger ind ad vinduet. Den følger virkelig efter os, og den er godt nok arrig, fortæller Gert Rubæk.
Den er også på pletten, når der skal slåes græs med havetraktoren på det store areal. Men når skoleklasser og andre kommer på besøg på Boldrup Museum, vælger fasanen alligevel at stikke halen mellem benene og fortrække.
- Nej, det er kun, når vi går os to ansatte alene hernede, siger Gert Rubæk.