Elever fra Bakkehusene vinder pris for film om førstehjælp

Vinderfilmen handler om, hvor vigtigt det er at træde til, hvis man er vidne til et hjertestop.

Der var to instruktører, der hjalp eleverne i gang med deres projekter.

1 af 2

Bakkehusene skole har produceret Nordjyllands bedste film om livreddende førstehjælp.

Fem skoler i Nordjylland har deltaget i konkurrencen om at producere den bedste film om livreddende førstehjælp. Vinderne blev bakkehusene skole med deres film 'Tilbage igen'. 

Det er TrygFonden, der har taget intiativ til konkurrencen. Eleverne har fået hjælp af instriuktøre fra Lommefilm til at komme i gang med at optage. Alle filmene er optaget på tablet eller smartphone.

- Jeg vil gerne ønske eleverne på Bakkehusene Skole stort tillykke med kåringen. Når de producerer film om livreddende førstehjælp og viser dem til deres skolekammerater, venner og familie, er de med til at sprede budskabet om, at vi alle har et ansvar, hvis vi bliver vidne til et hjertestop. Det vil betyde en vigtig forskel for, at flere vil kunne overleve i fremtiden, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden. 

På landsbasis har 25 skoler deltaget i konkurrencen om at producere den bedste film om livreddende førstehjælp. Vinderne i Nordjylland blev som sagt Bakkehusene skole, og her kan eleverne se frem til at komme i biografen med deres skolekammerater fra 6.-9. klasse. 

Du kan se vinderfilmen herunder.

 

Forsiden lige nu