LIGE NU:

Fabriks-lukning giver ekstra arbejde i Rebild

Fire nabokommuner kunne have stået sammen og delt besværet og regningen, men Rebild Kommune hjælper nu alle de fyrede i alle de berørte kommuner med at komme videre, efter at en stor fabrik er lukket i området.

Bremsekaliberfabrikken FTE i Støvring lukker og skal flytte til udlandet i løbet af et år. Nu er medarbejderne på kursus i Rebild Kommune, hvor man forsøger at hjælpe dem videre til et nyt arbejdsliv.

Carsten Pedersen er en af de 90 fyrede FTE-medarbejdere, der nu bliver hjulpet af Rebild Kommune - selvom han har bopæl i Aalborg Kommune.

-Rebild Kommune kunne have valgt kun at hjælpe de 20 borgere, der har bopæl i deres egen kommune, men det gjorde de heldigvis ikke

Medarbejderne på Støvringvirksomheden, der nu skal lukke, kommer fortrinsvis fra kommunerne Aalborg, Mariagerfjord og Vesthimmerland. Kun 20 kommer fra selve Rebild, hvor fabrikken hører til. Virksomheden bad om kommunalt samarbejde, fordi man gerne ville bakke både medarbejderne og fremtidens arbejdsmarked op.

-Vi har det selvfølgelig godt med, at vi kan hjælpe, og vi skelnede ikke så meget til, hvilken kommune, de enkelte borgere kom fra. Men jeg vil alligevel tage en god snak med kollegerne på jobcentrene i nabokommunerne, for det er klart, at vi ikke kan blive ved med at stå alene med opgaven, siger arbejdsmarkedschef Susanne Nielsen, arbejdsmarkedschef i Rebild Kommune.

Næsten alle medarbejderne på bremsekaliberfabrikken har taget imod tilbuddet om hjælp til at søge nyt arbejde - allerede nu flere måneder, før de skal fratræde.