De 1,2 millioner kroner går til at renovere maskinmester boligen ved REGAN Vest. Foto: REGAN Vest

Flere penge til koldkrigsmuseum: REGAN Vest får 1,2 millioner kroner

Nordjyllands Historiske Museum har fået endnu et millionbeløb til at omdanne den gamle koldkrigsbunker REGAN Vest i Rold Skov til et museum.

Sidste uge gav finansloven 20 millioner kroner til at omdanne det unikke underjordiske anlæg, REAGAN Vest, til et museum.

Læs også REGAN Vest kommer på finansloven

Nu kan Nordjyllands Historiske Museum glæde sig over endnu et økonomisk bidrag til attraktionen i Rold Skov. Fredag har museet nemlig modtaget et tilsagn om 1.201.500 kroner fra Region Nordjyllands Vækstforum.

Pengene er søgt specielt til et af fem elementer i det nye museum ved REGAN Vest, nemlig den gule murstensvilla, der ligger ud til vejen, og hvor anlæggets tilsynsførende boede med sin familie.

- Vi var meget tilfredse med Folketingets opbakning til REGAN Vest, men vi er også rigtig glade for den lokale anerkendelse af projektet, der ligger i denne donation fra Vækstforum. Vi ved, at vi har en perle, der kommer til at tiltrække folk langvejs fra til glæde for hele Nordjylland, og en donation som denne viser, at vi ikke sidder alene med den opfattelse, fastslår en glad direktør for Nordjyllands Historiske Museum, Lars Christian Nørbach.

Det er planen, at attraktionen REGAN Vest skal indeholde fem overordnede tilbud til de besøgende. Det er tilbud, som på hver sin måde uddyber fortællingen om REGAN Vest og Den Kolde Krig. 

00:26

Det gamle bunkersystem er et skridt nærmere at blive museum

Luk video