LIGE NU:

Føler sig overhørt af kommunen: Borgere i Skørping klager over byggeplaner

Beboere i Skørping er utilfredse med planerne om 14 nye boliger for enden af Krogsvej. De har derfor sendt indsigelser til kommunen. Men et politisk flertal stemmer for byggeriet, der nu skal behandles i byrådet.

Onsdag morgen var sagen om nybyggeriet for enden af Krogsvej i Skørping til behandling i Økonomiudvalget i Rebild Kommune. Det er planen, at der skal opføres 14 nye to-plansboliger, der vil blive op til 8,5 meter høje. 

Det er de omkringliggende naboer ikke begejstrede for, da de mener, at byggeriet bliver for højt. De mener desuden, at byggeriet er skæmmende for naturen og ikke tager hensyn til overgangen mellem by og skov. 

Det er planen, at der skal opføres 14 nye toplansboliger, der vil blive op til 8,5 meter høje.
Det er planen, at der skal opføres 14 nye toplansboliger, der vil blive op til 8,5 meter høje.
Foto: Per Frank Paulsen/TV2 Nord

De 14 boliger skal desuden opføres på det næsthøjeste sted i Skørping, og det vil være til gene for privatlivet for mange af de nuværende beboere i området.   

- Mange vil få indkig lige ned i deres haver, og det virker ikke til, at kommunen har interesseret sig for, hvad det reelt betyder for den enkelte, lyder det fra en af beboerne på Krogsvej, Mariane Therkildsen. 

De 10 høringssvar repræsenterer mange flere  

Beboerne i området er gået sammen om at sende indsigelser imod byggeplanerne, men de mener ikke, at kommunen tager indsigelserne alvorligt, fordi byggeplanerne fortsætter. Det er imidlertid ikke opfattelsen hos borgmesteren.

- Vi har imødekommet borgernes indsigelser allerede i forhøringen. Egentlig var planen, at der skulle bygges 19 boliger, men nu bliver det 14 boliger i stedet. Det er en betydelig reduktion, fortæller borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin (RV).

Borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin (RV) stemmer for byggeriet på Krogsvej.
Borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin (RV) stemmer for byggeriet på Krogsvej.
Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Af sagsfremstillingen fremgår det, at kommunen har modtaget 10 høringssvar, som blandt andet omhandler etagehøjde, bygningshøjde, trafikstøj, fortætning, byggelinjer, fælles opholdsareal og overgang til naturen. Men Mariane Therkelsen frygter, at kommunen ikke tager alle borgernes indsigelser i betragtning. 

- Jamen set i bakspejlet kunne det godt have været, at vi hver især skulle have sendt et høringssvar. Hvis vi havde det, havde det været mange flere end 10, da nogle af høringssvarene repræsenterer hele ejerforeninger, siger Mariane Therkelsen.

Leon Sebbelin forsikrer dog, at det ikke er antallet af høringssvar, der er afgørende for beslutningen.

- Vi er helt opmærksomme på, at der er høringssvar, der repræsenterer flere end bare én. Det er helt normalt, at høringssvar nogle gange repræsenterer en husstand og andre gange en gruppe, fortæller borgmesteren. 

På onsdagens møde i økonomiudvalget stemte Venstre, Konservative og Radikale Venstre for byggeplanerne mens Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti stemte imod. 


Gåtur skal overbevise borgmesteren

Borgmesterkandidat Peter Hansen (S), der også bor i Skørping, kan godt forstå de mange indsigelser mod to-plansbyggeriet på Krogsvej. Han stemte selv imod byggeriet og mener, at kommunen burde tænke mere på de omkringliggende beboere og naturen, når de arbejder med byudvikling. 

- Det er rigtig fint, at vi har en mester og bygherre, der får gode ideer. Men når det skal føres ud i livet, er det vigtigt, at det er med omtanke for de folk, der bor der i forvejen, siger Peter Hansen.

Naboerne til det fremtidige byggeri håber, at de kan få overbevist kommunen om, at byggeriet ikke hører hjemme på grunden i Skørping. De har derfor inviteret borgmesteren til en gåtur i området, så han kan få syn for sagen. 

Leon Sebbelin understreger forud for mandagens gåtur, at kommunens planer er helt i trit med de regler, der gælder for området i forhold til bebyggelsesprocent og etagehøjde, men han ser alligevel frem til mødet. 

- Man skal aldrig sige aldrig i forhold til at blive overbevist gennem en dialog. Det er klart, at i en sag, der har den her bevågenhed, der vil vi forholde os til begge sider, siger Leon Sebbelin.

Sagen skal behandles i byrådet torsdag den 25. marts. 

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden