LIGE NU:

Fonde giver 500.000 til REGAN Vest

Endnu en fond donerer penge til REGAN Vest, der tegner til at blive en af Nordjyllands helt store turistattraktioner.

Bunkerne i Regan Vest får nu støtte fra Jutlander Fondene Himmerland og Hobro. Ikke mindre end en halv million er på vej til REGAN Vest - Danskernes Koldkrigsmuseum. 

På Nordjyllands Historiske Museum kan en tilfreds museumsdirektør konkludere, at museet nu næsten er i mål med at skaffe de mange millioner kroner, der kræves for at realisere projektet.

- Jeg er glad for hver en krone, vi modtager i støtte til dette fantastiske projekt, og den lokale forankring er vigtig, for der er ingen tvivl om, at REGAN Vest vil trække rigtig mange gæster til det nordjyske område, så jo mere opbakning vi får her, jo bedre, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum, som de seneste seks år har arbejdet med det nye museum.

Nordjyllands Historiske Museum har tidligere fået 1,2 millioner kroner til koldkrigsmuseum

Med donationen fra Jutlander Fondene Himmerland og Hobro har museet sammenlagt skaffet 72,5 millioner kroner, og projektet mangler nu kun knap to millioner kroner for at være i mål. 

Fakta REGAN Vest

Det nye museum består af fem elementer, hvoraf bunkeren er den primære attraktion. Men den står ikke alene, for bunkeren får følgeskab af flere bygninger. 

Det sker primært i en ny udstillingsbygning, der foruden udstillinger og publikumsfaciliteter også rummer et tredje element: Et læringscenter til de ældste skoleklasser. Et fjerde element er parcelhuset foran bunkeren, hvor anlæggets tilsynsførende boede med sin familie.

Nordjyllands Historiske Museum følger nu kulturministerens opfordring og indstiller bunkeranlægget Regan Vest til at komme på UNESCOS verdensarvsliste

Villaen indrettes som den så ud i 1980’erne. Her mærker publikum hverdagen ved at gå på opdagelse i analoge og digitale lag i skabe og skuffer. Området over bunkeren udgør det femte element, og her kan man nyde naturen og få virtuelle kig ned i bunkeren og ud i landskabet, som det ville se ud efter en atombombe.

Tæt på realisering

I alt skal Nordjyllands Historiske Museum bruge 74,3 mio. kr. for at realisere disse planer, og museumsdirektør Lars Christian Nørbach fortsætter dialogen med fondene, indtil man er i mål. Med donationen på 500.000 kr. fra Jutlander Fondene Himmerland og Hobro, mangler museet nu kun knap to millioner kroner.

Pengene strømmer til

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Til forsiden

Til forsiden