LIGE NU:

Gert Fischer forundret: Vi har været gennem flere hundrede sager sammen

Fire af Venstres indtil nu syv medlemmer af byrådet i Rebild besluttede torsdag aften, at melde sig ud af partiet og fortsætte i byrådet som løsgængere.

Årsagen er ifølge Anders Norup, der sammen med Peter Bak, Jeanette Sagan og Søren Konnerup, har meldt sig ud af partiet, længere tids uenighed om måden at føre politik på i byrådet og særligt en uenighed med gruppeformand og borgemesterkandidat Gert Fischer.

Og netop Gert Fischer, der i øjeblikket er på ferie i Polen, er forundret over de fire kollegers udmelding.

- Jeg havde da hellere set at vi havde kørt den demokratiske proces, vi har haft gang i siden nytår da jeg blev gruppeformand, videre. Her har man kunnet melde borgmesterkandidater ind og på et opstillingsmøde 25. maj, bestemmer medlemmerne så, hvem der skal være borgmesterkandidat, siger Gert Fischer.

Har du nogen idé om hvorfor de har meldt sig ud?

- Nej, det er jeg ikke klar over. Jeg fik beskeden igår aftes (torsdag red.), så jeg har ikke hverken hørt eller set noget på skrift.

Når Gert Fischer efter pinsen vender hjem til Rebild vil han sammen med partiforeningen lave en udredning af forløbet, der har ledt op til de fire byrådsmedlemmers udmelding af Venstre.

- Det jeg glæder mig allermest til, det er opstillingsmødet den 25. maj hvor medlemmerne møder op, for det er medlemmerne, der sammen med organisationen bestemmer retningen for Venstre, siger Gert Fischer.

At de fire har meldt sig ud, hvad betyder det for dine chancer for at blive borgmester i 2017.

- Det er jeg slet ikke klar over. Det er så nyt det her, og min måde at se det på, det er at vi skal se fremad, for det er den vej vi skal. Det kan godt være, at der nu er nogle ting, vi skal have samlet op bagud, men som jeg siger: Når jeg kommer hjem efter pinsen, så laver vi en udredning af det her. Så kører vi positvit fremad. Jeg glæder mig til at høre hvad medlemmerne siger den 25. maj. Vi kan hjælpe hinanden med at komme fremad, for vi har et ualmindeligt stærkt Venstre i Rebild Kommune, og det her skal kun være til gavn for Venstre og Rebild Kommune.

Men kom det som et lyn fra en klar himmel?

- Der er ingen tvivl om, at vi har haft diskussioner i gruppen, men det kommer som et lyn, når jeg tænker på, da jeg blev gruppeformand til nytår. Vi har kørt i fire måneder, været flere hundrede sager igennem og vi har kun haft en sag, hvor vi har stemt forskelligt i byrådet. Så det fortæller ikke ret meget om den store uenighed om politikken, i hvert fald.

Hvordan tror du samarbejdet med de fire løsgængere bliver?

Jeg har ikke problemer med at snakke med nogen som helst i byrådet. Der er 10 grupper i byrådet, og jeg har et særdeles godt tillidsforhold til dem alle sammen. Jeg søger det brede samarbejde, og det vil jeg, hvis jeg bliver valgt til borgmesterkandidat igen, køre videre med. Også med de fire her. Det er da klart.

 

 

 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden