Seneste nyt:

Glade skidage i Rold Skov

Skiføret er helt usædvanligt godt i Rold Skov i disse dage, og det benyttede mange sig af lørdag.

Efter et par dage med snekaos, ligger Rold Skov nu i ren sne-idyl, der for mange skiløbere skriger på at blive brugt til det yderste.

I løbet af lørdagen valfartede skientusiaster fra et stort område til de præparerede løjper i skoven ved Skørping og Rebild. 

Esben Spejlborg og Kathrine Nielsen havde taget turen til det midthimmerlandske fra Aarhus, og det var hele turen værd, lyder det fra Esben Spejlborg, der har skiene på for første gang i mange år.

- Da vi kørte fra Aarhus i morges, så det godt nok lidt trist ud. Men da vi kom nord for Randers, da begyndte det at ligne noget, og nu står vi i noget der ligner Norge, siger han begejstret.

For skiløber på alle niveauer

Men sporene i Rold Skov tiltrak ikke blot "grønne" skiløbere. TV2 Nord mødte et par særdeles erfarne langrendløbere, da de var ude for at forberede sig til det legendariske svenske Vasaløb, der næste gang finder sted 15. marts 2022.

Anna Rye Madsen er firedobbelt Danmarksmester i langrend og svenske Claes Rehn er konkurrenceskiløber med mange år på bagen. De nyder begge de sjældne muligheder med dansk skiføre, fortæller Anna Ryge Madsen.

- Det har har været et drømmescenarie de seneste dage. Jeg har i hvert fald droppet alt andet for at komme muligt ud ud på skiene, siger hun.

Claes Rehn, der bor i Danmark, glæder sig over for en gangs skyld at have haft sne under skiene, inden han deltager i det 90 kilometer lange langrendløb, der i øvrigt i år kan fejre 100 års jubilæum.

- Jeg har de sidste mange år udelukkende trænet på rulleski, siger han.

Se tv-indslag med de glade skiløbere i toppen af denne artikel.