LIGE NU:

Kampen om den røde traktor

En tilsyneladende ukompliceret ejendomshandel ved Arden er endt i en bitter strid.

Fejden i Himmerland har en gammel traktor som omdrejningspunkt. Millionhandlen er afklaret - men tilbage står kampen om den røde traktor.

Michael Jensen sælger sin ejendom i Lyngby ved Arden for næsten to millioner kroner. Traktoren følger ikke med. Den kører han omhyggeligt væk, da handlen var overstået. Derfor begriber han ikke, at køber kan tro, at den er med i handlen.

- Når jeg fjerner noget fra det hus, jeg har solgt, så er det unormalt at tro, at det følger med handlen. Så skulle køber i hvert fald sige: ”Holdt, den traktor hører til her. Lad den blive stående”, siger Michael Jensen.

Herefter går det slag i slag – med den famøse traktor som midtpunkt.

Traktoren knap 27.000 kroner værd

Traktoren er med Michael Jensens egne ord ikke nogen skønhedsåbenbaring, men den dækker behovet for landbrugskørsel, og den er knap 27.000 kroner værd. Og så er den en vigtig brik i sagen for ham.

quote Jeg bliver ved, selvom ejendomshandlen er afsluttet, og det med pengene er på plads. Jeg vil have køberen dømt for tyveri.

Michael Jensen, hussælger, Arden

- Sagen er absolut ikke afgjort fra min side. Jeg bliver ved, selvom ejendomshandlen er afsluttet, og det med pengene er på plads. Jeg vil have køberen dømt for tyveri, siger Michael Jensen.

Det vil han, fordi traktoren på et tidspunkt blev fjernet fra den grund, hvor Michael Jensen af en gammel nabo havde fået lov til at stille den midlertidigt.

- Jeg havde fået lov til at stille den der, indtil jeg selv fik plads til at tage den hjem.

Men så forsvandt køretøjet.

- Jeg troede ikke rigtigt på det, da jeg kom ud for at hente den, men den var væk, siger Michael Jensen.

Blokvogn hentede traktoren

Rebecca Pedersen, der bor overfor stedet i Lyngby, så fra sit køkkenvindue, at traktoren forsvandt.

- Jeg så, at traktoren blev hentet på en blokvogn og holdt i krydset. Det lignede en blokvogn fra et firma, og den blev kørt væk – ud af byen, siger Rebecca Pedersen.

Det viste sig, at køberen af Michael Jensens ejendom havde solgt traktoren videre til en maskinhandler i Sønderjylland. Det var maskinhandleren, der hentede traktoren og i øvrigt solgte den videre til en helt tredje person i Sønderjylland.

Michael Jensen får tilfældigt at vide, at hans traktor er til salg.

- Jeg lukkede min iPad op. Og ganske rigtigt, der var min traktor til salg. På gul og gratis.

Har ikke ro i sjælen

Traktoren bliver herefter meldt stjålet af Michael Jensen, og han får den tilbage, efter at politiet i Aabenraa har konfiskeret den. Hans modpart i ejendomshandlen blev dømt til at betale maskinhandleren tilbage. Derfor troede Michael Jensen, at køberen af hans ejendom ville komme og hente traktoren, hvis han virkelig mente, at det var hans.

- Men han kom ikke til mig for at få traktoren udleveret. Jeg har aldrig nogensinde fået noget krav på den traktor.

Michael Jensen har fået pengene for ejendommen, og han har den røde traktor, men han har ikke ro i sjælen.

- Jeg vil have ham dømt for tyveri nu, for det er det, han har gjort. Han er gået hen på en fremmed grund, har taget min traktor og solgt den til tredjemand, siger Michael Jensen.

Sagen meldt til politiet

TV2 Nord har talt i telefon med manden, som Michael Jensen vil have dømt for tyveri. Han erkender, at han aldrig har gjort krav på traktoren.

- Næ, det har jeg ikke … jeg har andet at give mig til, siger manden i telefonsamtalen.

quote Det kan ikke passe, at man bare kan stjæle fra andre og så gå fri.

Michael Jensen, hussælger, Arden

Han tilbyder samtidig, at han vil stille op til interview senere. Men det lykkes ikke for TV2 Nord igen at få kontakt med manden, der mener, at traktoren er hans – uden at han dog har krævet at få den tilbage.

Michael Jensen har meldt traktorsagen til politiet. Han har ikke tænkt sig at stoppe kampen om den røde traktor.

- Det kan ikke passe, at man bare kan stjæle fra andre og så gå fri, siger Michael Jensen.

Anklageren, som har traktorsagen ved Nordjyllands Politi, siger til TV2 Nord, at hun først kan udtale sig, når sagen er færdigbehandlet.