LIGE NU:

Klima: Grønt lys til grøn strøm i Rebild Kommune

Fra årsskiftet skal der løbe bæredygtigt produceret strøm i de kommunale ledninger. På den måde styrker Rebild Kommune den grønne omstilling.

Fra 1. januar 2020 vil al strøm, der bliver brugt i Rebild Kommunes bygninger og til kommunalt gadelys, være bæredygtigt produceret. Det er en beslutning, der ligger i forlængelse af byrådets Vision 2030 og kommunens arbejde med FN’s verdensmål.

I praksis kan den elektricitet, der kommer ud af stikkontakten, naturligvis ikke siges at komme præcist fra den ene eller anden producent, da al strøm fordeles via det samme net. Men en aftale med Energi Danmark sikrer, at den mængde el, kommunen køber, kan spores tilbage til bæredygtige kilder.

Lone Nørgaard Andersen er udbudsjurist ved Rebild Kommune og ansvarlig for aftalen med Energi Danmark. Hun forklarer, at det handler om at styrke den grønne omstilling.

- Med den aftale, vi har indgået, har vi sikkerhed for, at vi handler med virksomheder, der producerer bæredygtig energi. På den måde er Rebild Kommune med til at fastholde og forøge den mængde grøn strøm, der er på markedet, siger Lone Nørgaard Andersen.

quote Med den aftale, vi har indgået, har vi sikkerhed for, at vi handler med virksomheder, der producerer bæredygtig energi.

Lone Nørgaard Andersen, udbudsjurist, Rebild Kommune

Støtter verdensmålene

Byrådet godkendte i juni 2019 et katalog over, hvordan kommunen vil arbejde med FN’s verdensmål. Borgmester Leon Sebbelin er glad for, at der nu skal løbe grøn strøm i de kommunale ledninger.

- Vi har forpligtet os til at støtte verdensmålene gennem konkrete handlinger. Med den grønne strøm har vi fat i tre af målene, som blandt andet handler om bæredygtighed inden for energi, produktion, forbrug og udvikling af lokalsamfund, siger Leon Sebbelin.

Kataloget med kommunens indsatser er blevet til efter byrådets årlige visionsseminar. Her drøftede man, hvordan FN’s verdensmål kunne blive en del af kommunens daglige drift og udvikling.

Som med flere andre bæredygtige tiltag er grøn strøm heller ikke helt uden ekstra omkostninger. Hvor meget, afhænger af hvor stort det totale forbrug af el er. Forventningen er, at den grønne strøm vil koste 40.000-50.000 kr. ekstra om året.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden