LIGE NU:

Lærer idømt sexologisk behandling for videooptagelser af skolepiger

37-årig skolelærer modtager dom for at have lavet skjulte optagelser i elevers omklædningsrum.

Gennem næsten seks år lavede en lærer på Karensmindeskolen i Støvring skjulte optagelser i pigernes omklædningsrum, og i dag er der faldet dom i sagen.

Under retssagen brød den 37-årige lærer sammen flere gange og indrømmede, at han i årevis filmede pigerne i det skjulte. Den 37-årige mand forklarede, at han havde brugt kuglepenne med indbyggede kamera til at filme skoleeleverne med.

- Jeg havde en taske med et net på siden, hvor en kuglepen passede ind. Jeg gik ind i omklædningsrummet og placerede tasken på en krog og tændte kuglepennen, forklarede den tidligere lærer i forbindelse med retssagen.

Han sagde, at han på en eller anden måde var afhængig af det adrenalinkick og risiko, der var forbundet med at filme skoleeleverne.

Erstatning til 81 piger

Retten tog anklagerens påstand om en betinget fængselsstraf på seks måneder til følge. Der blev fastsat en prøvetid på to år med vilkår om, at læreren skulle undergive sig ambulant psykiatrisk/sexologisk behandling på en retssexologisk klinik.

Retten lagde ved udmåling af fængselsstraffen vægt på den lange periode, som optagelsere havde fundet sted. Retten lagde desuden vægt på, at optagelserne var sket ved anvendelse af særligt udstyr i form af en kuglepen med skjult kamera, som han placerede i tasker i omklædningsrummet. Endelig lagde retten vægt på, at der var tale om et alvorligt tillidsbrud i forhold til pigerne og til pigernes unge alder.

Retten bestemte, at hver af de 81 piger skal have en godtgørelse fra 2.500 kr. til 10.000 kr. for den krænkelse, som de har været udsat for.

Læreren blev endelig frakendt retten til i 5 år erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn og unge under 18 år.