Foto: Per Frank Paulsen

Lastbiler spærrede motorvej for at stoppe konfus spøgelsesbilist

To lastbiler blev brugt til afspærring, da 78-årig mand kørte i den forkerte retning på motorvej E45.

Nordjyllands Politi måtte skride til yderligheder for at få standset en 78-årig mandlig bilist kort før klokken to natten til torsdag.

Her fik de en melding om at en fører i en hvid Peugeot 106 kørte mod syd i det nordgående spor omkring Haverslev, og havde passeret flere modkørende biler.

I første omgang blev en patruljebil med udrykning sendt afsted mod Haverslev for at standse spøgelsesbilisten, og politiet kunne hurtigt lokalisere ham, og signalerede både med lygter og udrykningslys. Det hjalp dog ikke – spøgelsesbilisten fortsatte ufortrødent med en hastighed mellem 30 og 50 kilometer i timen.

Det fik politiet til at sende endnu en patruljebil til afkørsel E45 Hobro. Her blev to lastbiler standset og brugt til at afspærre motorvejen.

Den hurtige indsats lykkedes – og da spøgelsesbilisten nåede frem til afspærring sluttede hans kørsel.

I bilen sad en 78-årig mand fra Støvring-området, som både var konfus og uforstående over at være blevet standset. Han var ikke påvirket af alkohol.

Politiet kontaktede mandens pårørende og fik ham kørt sikkert hjem. Han kan nu se frem til både en sigtelse og frakendelse af kørekortet.

Læs også Spøgelsesbilist i frontalt sammenstød med 45-årig kvinde