Foto: Privatoptagelser

Nordjysk familie flytter til Madagaskar for at hjælpe folk i nød

Til februar rykker familien Pedersen fra Sørup teltpælene op og flytter til Madagaskar for at hjælpe folk, som har brug for det.

Det er en stor beslutning, når man vælger at flytte hele sin familie til Madagaskar for at hjælpe folk i nød.

En sådan beslutning har Kenneth og Charlotte Vittrup Pedersen fra Sørup ved Støvring netop taget.

Til februar flytter de sammen med deres tre børn på 7, 4 og 2 år til Madagaskar, hvor Kenneth har fået en stilling som pilot for MAF, der blandt andet udsender piloter til nødhjælps- og udviklingsarbejde i forskellige lande i Afrika og Asien.

  Foto: Ivan Hansen

Det var begrænset hvor meget ægteparret på forhånd vidste om Madagaskar inden, de sagde ja til at flytte.

- Egentlig var det bare en prik på kortet for mig. En ø meget langt væk med smuk natur og stor fattigdom, siger Charlotte Vittrup Pedersen, der efter at have sat sig mere ind i landet virkelig kan se behovet for MAF’s flyvninger:

- Når jeg tænker på, hvor stor en ø det egentlig er, kan det komme helt bag på mig, hvor dårlig infrastrukturen er. Hvis det er regntid, er det helt umuligt at komme frem, siger hun.

  Foto: Ivan Hansen

Madagaskar er over 13 gange større end Danmark, men er kun forbundet af 6000 kilometer vej. 

MAF har været tilstede i Madagaskar siden 1989 og betjener fra basen i hovedstaden Antananarivo tre fly. MAF flyver for over 90 udviklingsorganisationer, kirker og lokale hospitaler i Madagaskar. Blandt andet UNICEF, Medair og Den Lutherske Kirke. 

Gøre en forskel for det enkelte menneske

For familien Vittrup Pedersen handler det om at kunne være med til at gøre en forskel.

92 procent af Madagaskars befolkning lever under den internationale fattigdomsgrænse på to dollar om dagen. Det skønnes at hele 40 procent af befolkningen på 24 millioner mennesker bor så afsondret, at de ikke har mulighed for at opsøge en læge.

  Foto: Privatoptagelser

En del af MAF i Madagaskars arbejde består derfor i at flyve læger og sygeplejersker til isolerede landsbyer.

- Når jeg tænker på, at der er så mange mennesker i Madagaskar, som lever fattigt og ikke har adgang til læge, føler jeg virkelig, at der kan gøres noget for at rykke det enkelte menneskes liv. Selv om vi ved at arbejde for MAF ikke kan redde hele verden, så tror jeg på, at vi kan gøre en forskel for det enkelte menneske, vi møder, siger Charlotte Vittrup Pedersen, der også ser frem til at vise parrets tre børn en helt anden del af verdenen.

Hun glæder sig til at give børnene et mere nuanceret billede af den verden, vi er en del af, ved at opleve et land som Madagaskar, hvor livet har barske vilkår.  

Er der skoler på Madagaskar?

Når familien Pedersen ankommer til Madagaskar, skal Charlotte Vittrup Pedersen først og fremmest hjælpe familiens tre børn med at falde til og starte i ny skole. Og en af de første forberedelser, familien er gået i gang med, er netop også at kigge efter en god skole til børnene.

Herudover planlægger familien også at sælge deres hus, inden de tager afsted. 

Se hele indslaget om familien Pedersens beslutning om at skifte Sørup ud med Madagaskar her:

 

02:38 Luk video