Seneste nyt:

Nordjysk friplejehjem klar til ny coronastrategi: - Det ændrer ikke så meget

På grund af stigende smittetryk kan plejepersonale måske se frem til to ugentlige test hen over sommeren. Men det bekymrer ikke Nørager Friplejehjem i Rebild Kommune, som aldrig helt har lagt testene på hylden.

Selvtest. Smittetryk. Afstand. Coronavirus. Ord og udtryk vi alle troede, vi for længst kunne lægge bag os. 

Men det skal plejehjemspersonalet i Danmark nu igen til at forholde sig til efter onsdagens coronapressemøde, hvor regeringen nu anbefaler, at plejepersonale fremover lader sig teste to gange ugentligt.

- For en måned siden fyldte det ikke særlig meget, men vi kan godt mærke, at corona er begyndt at røre på sig igen, siger Susan Lundgren Hansen, der er forstander på Nørager Friplejehjem i Rebild Kommune.

quote - Vi har altid haft selvtest liggende

- Susan Lundgren Hansen, forstander, Nørager Friplejehjem

Anbefalingen og coronastrategien kommer efter fundet af en ny coronavariant, som spreder sig hurtigt i Europa og nu også i Danmark. Den hedder B.A5. Derfor vil regeringen nu forsøge at skåne især de ældre borgere. 

På pressemødet præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) flere nye tiltag, der skal passe på de ældre og sårbare i samfundet - i løbet af efteråret vil alle over 50 år for eksempel blive tilbudt en fjerde coronavaccine. 

På Nørager Friplejehjem er de klar til den kommende tids coronarestriktioner.
På Nørager Friplejehjem er de klar til den kommende tids coronarestriktioner.
Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord


Ingen bekymring hos friplejehjem 

På Friplejehjemmet i Nørager bliver anbefalingen om to ugentlige test taget godt imod. 

- Det er vi så vant til, så det er ikke noget problem – det gør vi bare, siger Susan Lundgren Hansen og forklarer, at de aldrig helt har opgivet tests på friplejehjemmet. 

- Vi har altid haft selvtest liggende, som personalet har kunnet bruge, og som de faktisk har benyttet sig af, siger hun. 

I første omgang anbefaler regeringen, at plejepersonalet lader sig selvteste to gange om ugen hen over sommeren, mens der efter sommerferien vil blive anbefalet PCR-test hver 14. dag.

- Det er meget fornuftigt. Vi har allerede meldt ud til personalet, at vi anbefaler hver dag lige nu, siger Susan Lundgren Hansen, som selv torsdag morgen var nytestet. 

Derudover tager friplejehjemmet i Nørager stadig deres forholdsregler med blandt andet håndsprit. 

Det har længe været muligt for personalet at blive selvtestet på Nørager Friplejehjem - det samme gør sig gældende på en række andre plejehjem i Rebild Kommune, erfarer TV2 Nord.
Det har længe været muligt for personalet at blive selvtestet på Nørager Friplejehjem - det samme gør sig gældende på en række andre plejehjem i Rebild Kommune, erfarer TV2 Nord.

Kan komme flere restriktioner

Udover den nye testanbefaling vil regeringen også tilbyde alle over 50 år et fjerde vaccinestik – men der kan også komme andre tiltag i spil.

- Jeg vil gerne i forhold til plejehjemmene sige, at Sundhedsstyrelsen selvfølgelig hele tiden holder øje med, om der er behov for yderligere initiativer, sagde Mette Frederiksen på pressemødet. 

Lige nu er der knap 2000 smittede med coronavirus i Danmark.