LIGE NU:

Ny borgmesterkandidat i Rebild: Tidligere kandidat trækker sig efter symptomer på stress

Venstre i Rebild har valgt ny spidskandidat til kommunalvalget. Det bliver byrådsmedlem Jesper Greth, der overtager efter Jeppe Ugilt, der sygemeldte sig i begyndelsen af marts.

Til kommunalvalget i november bliver det Jesper Greth, der kommer til at stå i spidsen for Venstre i Rebild. Det står klart, efter kommuneforeningen for Venstre i Rebild i tirsdags valgte at udpege ham til spidskandidat.

- Jeg er stolt af det, og jeg er glad for at være blevet udpeget som spidskandidat. Omstændighederne er selvfølgelig ikke noget, vi havde ønsket, men nu må vi kigge fremad som parti, siger den nykårede spidskandidat.

Jesper Greth overtager fra Jeppe Ugilt, der i begyndelsen af marts sygemeldte sig fra posten som kommunalpolitiker efter et længere stykke tid med øget arbejdspres både i det politiske arbejde og i det private.

Udover posten som spidskandidat for Venstre i Rebild, har Jeppe Ugilt også haft travlt med familievirksomheden Volstrup Gård, som blandt andet indeholder to minkfarme, der skulle afvikles og en restaurant og indendørs golfcenter, der har været nedlukket.

- Det fyldte meget i hovedet, og kombinationen med, at der var mere arbejde som spidskandidat og der var meget at se til herhjemme, det gjorde, at jeg kunne mærke, at jeg havde brug for noget luft, siger den tidligere spidskandidat, Jeppe Ugilt fra Venstre i Rebild.

Jeppe Ugilt har valgt at trække sig som spidskandidat for Venstre i Rebild, men stiller stadig op til byrådet for partiet.
Jeppe Ugilt har valgt at trække sig som spidskandidat for Venstre i Rebild, men stiller stadig op til byrådet for partiet.
Foto: Sofie Bach / TV2 Nord

Vanskelig beslutning at trække sig

For Jeppe Ugilt var det en svær beslutning at sige stop for det politiske arbejde, for lysten var der stadigvæk, men han oplevede forskellige symptomer, som han vidste, han blev nødt til at reagere på:

- Jeg begyndte at få koncentrationsbesvær, og jeg kunne ikke samle mig om opgaverne og havde permanent dårlig samvittighed både over for min familie og mit parti. Jeg kunne mærke, at det gik i den forkerte retning, så jeg valgte at stoppe i tide, og det er jeg både glad og stolt over, at jeg gjorde, for det har gjort, at jeg egentlig har det fint nu, fortæller han.

Udover beslutningen om at trække sig og holde en pause fra politik, så valgte Jeppe Ugilt også at begynde til coach, og i dag, tre måneder efter sygemeldingen, kan han mærke, at han er ved at være ovenpå igen.

For en uge siden meldte han endeligt ud på Facebook, at han trækker sig som spidskandidat fra Venstre i Rebild. I samme ombæring skrev han, at han genopstiller til kommunalvalget, men kun som menigt byrådsmedlem. Han forventer også at genindtræde i byrådet til august.

- Jeg brænder i den grad for det lokalpolitiske, og jeg kan godt lide at sætte mit præg på nærområdet og Rebild Kommune. Det ville gøre ondt at skulle slippe det politiske fuldstændig. Nu skal jeg lige bearbejde det, at jeg ikke skal stå i spidsen længere, men der er heldigvis fundet en anden god kandidat, siger Jeppe Ugilt.

Herunder kan du se indslag om den nye spidskandidat:

Halvt år til valg

I hjemmet i Støvring har Jesper Greth skulle tale med sin familie og sit arbejde om, at han nu er med i kampen om borgmesterposten i Rebild Kommune. Det betyder blandt andet, at valgkampen i november kommer til at fylde en del mere, end hvis han kun stillede op som byrådsmedlem: 

- På det personlige plan bliver det selvfølgelig anderledes, for jeg skal lige pludselig til at se på valgkampen på en helt anden måde, end hvis jeg kun stillede op som byrådsmedlem, men når det kommer til partiet, så er der ikke så meget, der ændrer sig. Det er ikke en enkeltmandspræstation, det er en holdindsats, siger Jesper Greth fra Venstre i Rebild.

Du har kun siddet en enkelt periode i byrådet. Er du nervøs for, at der er for få, der ved, hvem du er?

- Det er klart, at hvis man ser på tværs af kommunen, så er der helt sikkert områder, hvor jeg er knap så kendt. Jeg er sikkert mest kendt i Støvring og omegn, så jeg skal selvfølgelig være bredere kendt end nu, så jeg skal bestemt ud i de andre områder i kommunen, siger han.

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle fra Østervrå cementerede dansk sejr

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Til forsiden

Til forsiden