Ny milepæl for Regan Vest

Det første spadestik til velkomst- og udstillingsbygningen ved den gamle koldkrigsbunker blev tirsdag taget.

Arbejdet med at etablere den gamle koldkrigsbunker, Regan Vest, som museum er i fuld gang. Tirsdag begyndte en ny fase, da det første spadestik til velkomst- og udstillingsbygningen blev taget.

- Det har vi glædet os meget til. Vi er meget tilfredse med at være nået hertil. Første spadestik er selvfølgelig en symbolsk markering, men det er en meget væsentlig symbolsk markering på et af de sidste trin, inden vi kan åbne, siger Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør ved Nordjyske Museer, der kommer til at stå for driften af det nye museum.

Med til at tage det første spadestik var blandt andre Hans Simonsen, der var den sidste pladskommandant i Regan Vest inden den blev taget ud af beredskabet i 2012.

Det er et rådgiverkonsortium, som består af AART Architects, udstillingsarkitekterne Thøgersen & Stouby, landskabsarkitekterne SLA samt det rådgivende ingeniørfirma Niras, der står bag den 1.135 m2 store velkomstbygning. Stiftende partner af AART Architects, Anders Tyrrestrup, kaldte i sin tale, til dagens begivenhed, bunkeren for ”et markant stykke kulturarv”.

- Det ved jeg fra nordiske restaureringsarkitektkolleger, som altså besynger Regan Vest bunkerens unikke bygningskulturelle værdi på niveau med de norske stavkirker og Kronborg – og det er ret interessant for et bygningsanlæg, der trods alt ikke har så mange år på bagen, uddyber Anders Tyrrestrup.

Der er endnu ikke fastlagt en åbningsdag for museet, men det forventes, at det åbner for offentligheden i 2022.


Seneste nyt

fra Nordjylland