Politiet slog to fluer med ét smæk - tog både spritbilist og indbrudstyve

Natten til torsdag blev ganske udbytterig for Nordjyllands Politi, som på vej til et indbrud i Bælum lige stødte på en spritbilist.

Egentlig skulle en patrulje fra Nordjyllands Politi bare have standset nogle indbrudstyve. Men nu de alligevel var ude at køre natten til torsdag, tog de også en spritbilist med på vej mod Bælum Vandværk.

På vandværket havde nogle indbrudstyve fundet vej indenfor via et ellers lukket vindue og havde fundet 14 7'er-stole, som de besluttede sig for at tage med. De fik dem da også læsset på flugtbilen, en VW Touran, og kørte fra stedet.

Men en borger havde set indbruddet og underrettet politiet, som derfor i god ro og orden kunne standse køretøjet i Kongerslev. I den fandt de både stolene og to tyveknægte. Sidstnævnte blev anholdt og sigtet for indbrud og tyveri.

Men før politipatruljen nåede frem til arrestationen i Kongerslev, nåede den altså lige at standse en spritbilist på Stationsvej i Bælum.

Bilisten nægtede at standse på politiets opfordring, og det fik derfor betjentene til at tro, at han måske havde noget med indbruddet at gøre.

Det var dog ikke tilfældet - bilistens dårlige samvittighed gik nemlig på en anden slags lovbrud: Spritkørsel. Derfor blev bilisten anholdt og fik sig et lift i patruljebilen til sygehuset, så han kunne få taget en blodprøve.