Politikere kan ikke blive enige: Der er ikke plads nok i børnehaven - men ingen ved hvor børnene skal være
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Børne- og Familieudvalget i Rebild Kommune udskyder beslutningen om, hvor de ældste børnehavebørn i Skørping skal placeres hen over vinteren, fordi de endnu ikke er enige.
Der er endnu ikke taget nogen beslutning om, hvor de mange børnehavebørn, der er for lidt pladser til i Skørping, skal være næste vinter.
For Børne- og Familieudvalget var onsdag aften markant uenige og har dermed udskudt beslutningen.
- Vi skal have undersøgt nogle ting nærmere, og vi havde også et møde med bestyrelsen for dagtilbuddene i Skørping tirsdag aften, som skal se nærmere på lokalerne i Hellum, så vi vil også gerne afvente besøget der, siger formanden for Børne- og Familieudvalget, Anna Oosterhof fra Venstre.
De ældste børnehavebørn var på forsøgsbasis i år fra 1. januar placeret i to lokaler på Skørping Skole tre måneder før, de skulle i førskole. Men det blev massivt kritiseret af en lang række forældre - og en analyse af forsøget viste også, at forholdene ikke var optimale. Derfor besluttede Børne- og Familieudvalget i foråret, at de ville skrotte løsningen til næste vinter, hvor der igen er behov for mere plads til børnehavebørnene.
Hele udvalget uenige
Kapacitetsproblemerne vil være til stede, indtil en ny børnehave bliver bygget i Skørping. Der er sat gang i en lokalplansproces, men der er endnu lange udsigter til, at bygningen står klar.
Til sidste møde om sagen i Børne- og Familieudvalget blev mulighederne for en midlertidig placering af de tre-fem-årige børnehavebørn kogt ned til tre muligheder, som enten er forbedring af den nuværende løsning på Skørping Skole, brug af den tidligere børnehave i Hellum - eller anvendelse af ledig kapacitet i daginstitutioner udenfor Skørping og distriktet.
Formand Anna Oosterhof og næstformand Birgitte Wilsted Simonsen anbefalede den tidligere Hellum Børnehave som de eneste.
Lars Hørsman stemte imod, idet han fortsat ønsker Skørping Privathospital, som ellers ikke er en del af løsningsforslagene mere.
Pia Elberg stemte også imod, idet hun ønsker placering i eksisterende kapaciteter udenfor distriktet.
Peter Hansen stemte også imod, idet han ønsker forbedring af den eksisterende løsning på Skørping Skole.
Altså kan det se ud som om, der er lang vej til enighed i udvalget - selvom formand Anna Oosterhof pointerer, at der skal træffes en beslutning inden sidste byrådsmøde inden sommerferien.
- Vi er ikke som sådan uenige, politik er ofte en proces, hvor vi forsøger at snakke os til rette, og det er jeg sikker på, vi kommer til i næste uge, hvor vi holder et nyt møde. Men det er en stor udfordring og proces, og derfor tager det tid, og alle er klar over, at der ikke findes en nem løsning, siger Anna Oosterhof og fortæller, at en løsning skal stå indflytningsklar 1. november, hvor problemet igen bliver reelt.
For mange vuggestuebørn er også et problem
Foruden en diskussion af kapacitetsudfordringerne med børnehavebørnene, skulle udvalget også træffe beslutning om, hvordan de vil håndtere kapacitetsudfordringerne for de nul-to årige i Skørping, inden den nye institution står klar.
Her var der to muligheder, som enten var at anvise pladser udenfor distriktet, eller konvertere børnehavepladser til vuggestuepladser og flytte børnehavebørnene over i ovenstående løsning, når den bliver besluttet.
Udvalget var her mere enige, og valgte at konvertere børnehavepladser til vuggestuepladser.
- Hvis vi ville sætte dem udenfor distriktet, så kan vi risikere, at sende børnene 15-20 kilometer væk fra, hvor de bor, og det mener vi ikke, vi kan byde borgerne i Skørping. Vi vil gerne holde børnene i Skørping, siger Anna Oosterhof.
Her var alle enige på nær Pia Elborg, som stemte for den anden løsning.
Anna Oosterhof regner med at holde et nyt møde om sagen i begyndelsen af næste uge.