LIGE NU:

Politikere på Facebook: Vil bevare specialskole

Læringscenter Himmerland i Skibsted stod til at blive flyttet til stor bekymring for forældrene. Mandag aften meldte Rebilds politikere sig på Facebook med støtte til at bevare tilbuddet.

Bekymrede forældre til børn med indlæringsvanskeligheder eller fysiske og mentale handicap, har de seneste måneder fulgt - og deltaget i - debatten om Læringscenter Himmerland i Skibsted i Rebild Kommune.

På baggrund af ønsket om at skabe at bæredygtigt Læringscenter Himmerland blev et større arbejde sat i værk for at finde ud af, hvordan tilbuddet skulle se ud i fremtiden. Efter en høringsfase var forvaltningens opfordring klar. Skolen P-spor for elever med indlæringsvanskeligheder (ca. 30 elever) skal flyttes til Suldrup eller Bælum Skole, mens F-sporet, for elever med fysiske og mentale udviklingshandicap (5 børn) skal afvikles og der i stedet skal findes tilbud til eleverne uden for Rebild Kommune.

Sagen skal behandles onsdag i børne- og familieudvalget, men mandag aften begyndte de politiske udmeldinger om sagen at tikke ind på Facebook i den åbne gruppe "Dialog- og debatgruppe - Rebild", hvor borgere og politikere mødes virtuelt og diskuterer, hvad der sker i kommunen.

Det var Venstre, der meldte sig på banen med et opslag med følgende ordlyd:


I kommentarsporet erklærede DF, SF og Allan Busk, som er uden for partierne sig enige i, at Læringscenter Himmerland skal blive, hvor det er.

Dermed ser det ud til, at der er flertal for at bevare Læringscenter Himmerland i sin nuværende form. Punktet er dog stadig på dagsordenen til onsdagens byrådsmøde, da politiske beslutninger jo altså ikke tages på de sociale medier. Ifølge udvalgsformand Thøger Elmelund Kristensen (Socialdemokratiet) bliver det nu udvalget opgave at drøfte, hvordan man vil arbejde for at løse udfordringer, der blandt andet handler om vigende elevtal på Læringscenter Himmerland.

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Til forsiden

Til forsiden