Foto: 12 timer i Rold

Populært mountainbikeløb lukker ned

Det populære mountainbikeløb ”12 timer i Rold”, som i år tiltrak 750 deltagere, bliver ikke afviklet næste år.

Mountainbikeløbet ”12 timer i Rold” har i de seneste år lokket masser af motionscyklister til Rold Skov. I år deltog 750 cykelryttere i løbet, men det gentager sig ikke næste år. Arrangørerne bag løbet har nemlig valgt at sige stop, og 2016-udgaven af ”12 timer i Rold” bliver derfor den foreløbig sidste.

- Det er ærgerligt, at vi er nødt til at lukke løbet ned, for ”12 timer i Rold” har været et stærkt brand for vores klub og vores område. Vi mener dog ikke, at det er muligt at videreføre løbet i sin nuværende form, og derfor har vi valgt at sige, at der ikke bliver noget løb næste år, siger Allan Graversen, som er løbsansvarlig og formand for Rold Skov MTB.

Det 12 timer lange mountainbikeløb i Rold blev skabt ud fra en filosofi om, at deltagergebyret skulle holdes nede, ruten skulle være god og så skulle forplejningen være i top. Løbsudvalget mener ikke, at det er muligt at afvikle løbet igen uden at gå på kompromis med flere af grundtankerne, fordi det så ikke længere vil løbe rundt økonomisk. Deltagergebyret lå i år mellem 400 og 550 kroner, og til næste år ville det på grund af forskellige omstændigheder kunne stige med mere end 150 kroner.

- Vi vil hellere lukke på en succes end at gå på kompromis og lave et løb, som ikke er i vores ånd. Det mener vi, er rettidig omhu, siger Allan Graversen.

Folkene bag cykelløbet vil fremover bruge kræfterne på andre aktiviteter, så der vil fortsat være masser af muligheder for at lufte den tohjulede i og omkring Rold Skov. Men den sidste udgave af ”12 timer i Rold” er altså blevet kørt.

- Alting har sin tid, fastslår Allan Graversen.