Foto: Ib Christensen

Problemfyldte elevatorer skrottes

De syv elevatorer i Skørping og Svenstrup har længe voldt store problemer. Nu skrottes de og udskiftes med helt nye.

Både borgere i Svenstrup og i Skørping har længe klaget over de problemfyldte og ustabile elevatorer på stationerne – men uden held.

Nu har Banedanmark besluttet af udskifte de i alt syv ustabile elevatorer på Svenstrup- og Skørping station.  

Det fremgår af et notat, som folketingsmedlem Rasmus Prehn, der er transportordfører for Socialdemokratiet, har fået fra transportministeren, som svar på de spørgsmål han længe har stillet, om de gentagne driftsproblemer med elevatorerne på de to stationer.

Heri skriver Banedanmark, at de vil forsøge at tilrettelægge fornyelsen af de nye elevatorer sådan, at de nuværende elevatorer opretholdes i drift mens, elevatorerne skiftes én ad gangen. Dog kan man stadig forvente, at driften i perioden vil være ustabil.

Banedanmark oplyser også i notatet, at de syv nye elevatorer kommer til at koste mellem syv og ti millioner kroner.

Læs også Elevatorer på Skørping Station står stille på syvende uge

TV2 Nord har tidligere fortalt om flere episoder, hvor elevatorerne har voldt store problemer.

Både gangbesværede og familier med barnevogn har haft svært ved at komme med toget, og i maj 2016 blev en 12-årig pige fanget i en elevator i Skørping i fire timer på grund af tekniske problemer.

Banedanmark har den 24. november 2016 i en mail til Skørping Borgerforening beklagede de mange problemer med elevatorne og lovet en snarlig udbedring. Men knap en måned senere var der stadig ikke sket noget. Først nu, næsten to måneder senere, er der udsigt til forbedringer. 

På nuværende tidspunkt foreligger der ikke nogen nærmere tidsplan for udskiftningen.