LIGE NU:

Rebild har succes med at tiltrække borgere

Rebild Kommune kunne byde borger nummer 29.500 velkommen i Støvring. Der er dermed flyttet 700 borgere til kommunen siden 2014.

Mange nordjyske kommuner oplever tilbagegang i befolkningsvæksten, men i Rebild Kommune har der været fremgang siden 2014, og de har nu nået deres tilflytningsmål, som de satte dengang. Borgmester for Rebild Kommune Leon Sebbelin kunne 3. april byde de to nyeste borgere velkommen til Støvring, der fik kommunen op på 29.500 borgere. 

Ifølge Leon Sebbelin er det en øget synlighed, der er en af hovedårsagerne til den øgede befolkningstilvækst.

- I 2013 og 2014 lavede vi borgertilfredsundersøgelser, der påviste en generel tilfredshed hos vores borgere. Produktet var med andre ord o.k. og skulle blot markedsføres noget mere, da der ifølge en kendskabsanalyse, ikke var så mange uden for kommunegrænsen, der kendte os dengang. Siden har vi øget synligheden med strategisk kommunikation og markedsføring, siger borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin.

Rebild Kommune har siden februar kørt en kampagne 'Tæt på alt', hvor kommunens egne borgere fortæller, hvorfor de har valgt at bo i Rebild Kommune for at trække borgere til. 

- Vi tror vi lykkes med bosætningsmarkedsføringen, fordi kampagnerne er blevet til i kommunen med medvirken af egne medarbejder og borgere. Det gør vores markedsføring troværdig, og det lader til at virke, siger kommunikationskonsulent og brand-ansvarlig i Rebild Kommune Thomas Dahl Nordlund i en pressemeddelelse. 

Som en del af kampganen reklamerede kommunen også for en rabat på 30 procent på byggegrunde, og det mener kommunen også har givet pote. 

- Siden kampagnens start har kommunen solgt 12 byggegrunde i Rebild Kommune på blot to måneder, heraf hele otte kommunale byggegrunde i kommunens mindre byer. Samtidig melder lokale ejendomsmæglere om rekordsalg i foråret, så alt i alt, lader det til, at den større synlighed, som forventet, øger tilflytningen, skriver de i en pressemeddelelse.