Rebild Kommune tæt på at nå tilflytningsmål
Rebild Kommune har vendt negativ befolkningstilvækst til masser af nye tilflyttere, og opskriften er ganske simpel. Flere skal kende kommunen, og det er tilflyttere, der skal trække flere tilflyttere til.
Rebild Kommune satte i 2014 et mål om at nå 29.500 indbyggere inden udgangen af 2017. Allerede nu er det ganske få tilflyttere, der mangler inden målet er nået.
Der bygges nyt og købes huse på livet løs i Støvring. Og også i oplandsbyerne i Rebild Kommune er der gang i hussalg, grundsalg og tilflytning. Meget tyder på, at Rebild Kommune har knækket koden til at få flere folk til. Noget som mange kommuner ellers kæmper med at få til at lykkes.
Rebild Kommune satte i 2014 et mål om, at der i 2025 skulle være 32.000 borgere i kommunen, og ved udgangen af 2017 er delmålet, at der skal være 29.500 indbyggere i Rebild Kommune. Selv om året kun næsten lige er begyndt, mangler der kun lige godt 20 nye indbyggere for at nå delmålet.
- Det er jo selvfølgelig dejligt. Der var mange, der var skeptiske, da vi præsenterede målet om at nå de 29.500, siger Rebild Kommunes borgmester, Leon Sebbelin (Radikale Venstre).
De 29.500 er kommunens højeste indbyggertal til dato, og det er en del af en udvikling, hvor kommunen årligt havde negativ befolkningstilvækst eller kun havde i omegnen af tyve nye borgere hvert år.
I 2014, 2015 og 2016 er der samlet kommet omkring 600 nye Rebildborgere til. Når man tager højde for, at der er kommet en del flygtninge, der altså er placeret i kommunen, er resultatet, at omkring 400 nye borgere aktivt har valgt Rebild Kommune til.
Så skulle man måske tro, at kommunen har opfundet den dybe tallerken med sin bosltningsstrategi, men det er faktisk ganske simpelt.
- Vi lavede en bosætningsanalyse, der viste, at vi egentlig havde meget godt at byde på, men at Rebild Kommune ikke var så kendt uden for kommunen. Derfor har vi gjort en del tiltag for at sørge for, at folk kom til at kende os, siger Leon Sebbelin.
Rebild Kommune har solgt sig selv på beliggenheden mellem Aalborg og Aarhus, og så har man grebet fat i kommunens helt store perler, Rebild Bakker og Rold Skov, med de mange muligheder for at dyrke sport og friluftsliv.
- Vi kan se, at Triatland Rebild og naturoplevelserne virker. Der er flere lokale ejendomsmæglere, der fortæller, at de bliver kontaktet af folk, der har deltaget i sportsarrangementer, og som gerne vil købe et hus her, fordi det var et fedt sted at cykle, at gå en tur eller at gå på jagt og fiske, siger Thomas Nordlund, som er kommunikationskonsulent i Rebild Kommune og står bag flere bosætningskampagner.
Som det seneste tiltag har kommunen allieret sig med tilflyttere, som i en ny kampagne fortæller, hvorfor de er flyttet til Rebild Kommune, og hvorfor andre bør følge trop.
- Det er bare mere troværdigt, at vi lader dem, der bor her, fortælle, hvorfor de synes, det er fedt, i stedet for, at vi fra kommunens side fortæller, hvorfor man skal flytte til Rebild, siger Thomas Nordlund.