Tidligere DF'er i kommunalbestyrelsen i Rebild Kommune, Rikke Karlsson, har i dag torsdag politianmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri. Foto: TV2/Nord

01:37

Den tidligere DF'er Rikke Karlsson har politianmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri, da han angiveligt har indsat hende i hovedbestyrelsen for en europæisk fond - uden hendes viden.

1 af 2

Rikke Karlsson har politianmeldt Messerschmidt

Rikke Karlsson, tidligere DF'er og nu løsgænger i Europaparlamentet har torsdag formiddag politianmeldt Morten Messerschmidt

- Identitetstyveri er en alvorlig anklage, men det her er også en alvorlig sag.

Sådan lyder det fra Rikke Karlsson, tidligere DF'er i Rebild Kommune og Region Nordjylland, nu løsgænger i Europaparlamentet. Hun har i dag torsdag været på politistationen i Hobro for at anmelde sin tidligere partifælle, Morten Messerschmidt, for identitetstyveri.

Det sker, efter Ekstra Bladet tidligere i dag kunne afsløre, at både Rikke Karlsson og  DF's EU-politiker Jørn Dorhmann uden at vide det blev indsat som hovedbestyrelsesmedlemmer i fonden Meld på en stiftende generalforsamling i november 2014.

- Men jeg kan bevise, at jeg ikke var til stede på den generalforsamling. Jeg kendte ikke noget til Meld på det tidspunkt, og jeg har brugt rigtig lang tid efterfølgende på at få oplysninger om, hvad Meld egentlig laver, og hvad pengene bliver brugt på, siger Rikke Karlsson.

Faktisk var det sagen om Meld, der for et år siden fik Karlsson til at melde sig ud af DF, da hun ikke kunne få svar på sine spørgsmål ikke følte, partiledelsen tog det alvorligt.

- Derfor er jeg også så meget desto mere målløs over pludselig at optræde i dokumenter som en af de hovedansvarlige, en af dem, der har med regnskab og økonomi at gøre. Jeg er rystet, siger Karlsson.

Ikke kun, fordi Messerschmidt tilsyneladende har misbrugt hendes navn.

- Men også det faktum, at min nationalitet er ændret til litauisk. Det tager jeg meget alvorligt, og derfor syntes jeg heller ikke, at jeg havde andet valg end at politianmelde det, siger hun.

Politianmeldelsen offentliggjorde Rikke Karlsson selv på sin Facebook-profil tidligere torsdag:

- På baggrund af oplysningerne i dagens udgave af Ekstra Bladet har jeg her til formiddag været hos Hobro politi, hvor jeg har anmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri. Jeg kan ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld seks måneder før jeg kendte til fondens eksistens. Jeg kan heller ikke leve med, at min nationalitet er ændret, skriver hun.

Lokalpolitiet i Hobro bekræfter, at de har modtaget anmeldelsen mod DF-profilen og oplyser videre, at sagen er overgået til politiets hovedafdeling i Aalborg. 

-  Vi har aftalt, at sagen overgår til den centrale efterforskning hos politiet i Aalborg. Når rapporten er færdig, bliver den sendt derop til juridisk vurdering og eventuelt videre efterforskning, siger vicepolitiinspektør Niels Kronborg fra lokalpolitiet i Himmerland. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt.