Foto: TV2 Nord

Foto: TV2 Nord

Foto: TV2 Nord

1 af 3

Royal støtte til REGAN Vest

Nordjyllands Historiske Museum modtager 100.000 kroner til udgivelse af en fotobog.

Bestyrelsen i Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har tildelt Nordjyllands Historiske Museum 100.000 kroner i støtte til udgivelse af en fotobog om koldkrigsbunkeren REGAN Vest.

- Vi er dybt taknemmelige for donationen, som vi ser som en anerkendelse af det store arbejde, vi er i gang med, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum og fortsætter:

- Allerede nu er interessen for bunkeranlægget i Rold Skov enorm, og bogen er tænkt som en visuel introduktion til et autentisk stykke danmarkshistorie, der indtil for nylig har været en af landets bedst bevarede hemmeligheder.

REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion, som fotobogen kommer til at hedde, er tænkt som et værk, der henvender sig til et bredt publikum.

Gennem billeder og korte fakta-baserede tekster vil museet give læseren en flig af den fascinerende historie om Danmarks civile beredskab under Den Kolde Krig.

Læs også Historien om den hemmelige bunker: Regan Vest var Danmarks dybeste hemmelighed

Det er den lokale nordjyske fotograf Lars Horn, der skal tage bogens billeder, mens tekstarbejdet varetages af museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov og journalist/kommunikationschef Helle Nørgaard Jensen, begge fra Nordjyllands Historiske Museum.

Bogen forventes udgivet i det kommende år. 

Læs også Fond donerer 4,5 millioner til Regan Vest