LIGE NU:

SF mister byrådsmedlem og må sadle om

Partiet SF har været repræsenteret af Lars Hørsman i byrådet i Rebild Kommune i de seneste 14 måneder, men må nu se ham vende tilbage til Den Sociale Fællesliste.

- Jeg vil sige det sådan, at vi nu skal tilbage til den oprindelige plan-A.

Sådan lyder udmeldingen fra Nicolai Abildgaard, der er formand for SF i Rebild Kommune, efter at det fredag blev meldt ud, at partiets eneste byrådsmedlem, Lars Hørsman, vender tilbage til Den Sociale Fællesliste, som han tidligere har repræsenteret i byrådet i Rebild Kommune.

Lars Hørsman har repræsenteret SF i byrådet i de seneste 14 måneder, efter at han tilsluttede sig partiet, da Den Sociale Fællesliste blev lagt i graven. Han var SF's eneste byrådsmedlem i kommunen, og hans farvel til partiet betyder dermed, at SF ikke er repræsenteret i byrådet frem mod kommunalvalget 16. november.

- Det har styrket partiforeningen i kommunen at få Lars Hørsman ind i partiet og blive repræsenteret i byrådet. Derfor vil jeg heller ikke lægge skjul på, at det udfordrer os, at Den Sociale Fællesliste genopstår, siger Nicolai Abildgaard.

Drømte om styrket venstrefløj

Lokalformanden siger, at han har det ambivalent med, at Allan Busk og Lars Hørsman genopliver Den Sociale Fællesliste og formentlig tager flere kandidater fra andre partier med sig over på deres liste på stemmesedlen.

- Jeg kan godt lide tanken om, at vi har lokallister, som har en anden tilgang til kommunalpolitik end de store partier, men vi havde en drøm om at styrke venstrefløjen i byrådet i Rebild Kommune, og det tror jeg bliver sværere, efter at Den Sociale Fællesliste er kommet tilbage, siger Nicolai Abildgaard.

Spidskandidat skal findes

SF i Rebild Kommune har et opstillingsmøde i kalenderen 25. maj, hvor partiet skal vælge sine kandidater til det forestående kommunalvalg 16. november. Det kan dog være, at fredagens comeback fra Den Sociale Fællesliste ændrer på de planer.

Der er møde i partiforeningens bestyrelse på tirsdag, og her skal det afgøres, om opstillingsmødet skal udsættes, efter at Lars Hørsman - som var partiets oplagte spidskandidat - har forladt SF.

- Jeg er stadig optimistisk i forhold til at få en kandidat fra SF valgt ind i byrådet i november, men det er klart, at det nu nok bliver sværere for os at tro på, at vi får flere kandidater valgt ind. Kommunalvalget bliver i hvert fald endnu mere spændende nu, siger Nicolai Abildgaard.

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle fra Østervrå cementerede dansk sejr

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Til forsiden

Til forsiden