Foto: Bruno Stagsted

Smitten stiger i Rebild: Nu er kommunen på bekymringslisten

Rebild Kommune har fået ti nye corona-smittede inden for de seneste otte døgn, og sundhedsmyndighederne og kommunen selv holder ekstra øje med udviklingen i kommunen.

Rebild Kommune slutter sig nu til flere andre nordjyske kommuner, hvor der er stigning i antallet af smittetilfælde med covid-19.

Inden for de seneste otte døgn er ti borgere i kommunen testet positive for coronavirus, og det betyder, at der er 23 smittede pr. 100.000 borgere. Dermed er kommunen nu på Styrelsen for Patientsikkerheds liste over kommuner, som man holder særligt øje med.

- Selv om vi stadig har få tilfælde, så er det nu vi skal være ekstra påpasselige for at undgå en mere omfattende lukning af samfundet, siger borgmester Leon Sebbelin.

De ti borgere er spredt i kommunen, og derfor er der ikke tale om et enkelt hotspot.

Læs også Brønderslev i rødt: Flest smittede pr. indbygger

Større arrangementer og møder udskydes

Stigningen i antallet af smittede borgere får nu Rebild Kommune til at gennemgå alle større arrangementer og møder, som kommunen er involveret i resten af året. Tanken er at udsætte dem eller gøre dem digitale.

Derudover indskærper kommunen kravene om afstand, god håndhygiejne og grundig rengøring i hele organisationen samt til det private erhvervsliv og i offentligheden.

- Borgerne, virksomhederne og institutionerne i Rebild Kommune klarede udbruddet i foråret utrolig godt og nu appellerer jeg til, at vi igen gør en indsats for at stoppe smitten, siger borgmester Leon Sebbelin.

Rebild Kommunes beredskab er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og er klar til hurtigt at reagere, hvis situationen ændrer sig.

Læs også Smittetallet stiger i Hjørring Kommune: Borgmester kommer med opfordring