02:00

Succesansættelser: Akademiker i produktionshallen

Familiefirma fra Støvring er blandt de nominerede til en pris for at have skabt nye jobs ved at ansætte højtuddannede.

Familievirksomheden Induflex med 30 ansatte i Støvring brugte et generationsskifte til at gå nye veje og blandt andet ansætte en antropolog og en kommunikationsuddannet. Målet var at skabe nye produkter og komme ind på nye markeder. Og det er lykkedes.

Den nordjyske virksomhed Induflex er blevet nomineret til Akademikerprisen 2017, fordi den har skabt vækst og jobs gennem højtuddannet arbejdskraft. Plastvirksomheden har med succes ansat en akademiker for at udvikle produkterne. Derfor går der nu en antropolog rundt i produktionshallen.

- Jeg er fuldstændig på udebane. Men jeg kan noget helt anderledes i hvert fald, siger antropolog Sisse Skyum.

Induflex har i sine 30 år kun produceret andres plastikprodukter. Men efter Sisse Skyum er kommet ind i huset er det nu blevet ændret. Virksomheden producerer nu deres egne plastvarer til det danske sundhedsvæsen.

- Det, Sisse kan, er at tage ud til sygeplejerske og forstå deres gode ideer, og omsætte dem til produkter, siger Line Bluhme, der er salgschef hos Induflex.

Med ansættelsen af de to højtuddannede har virksomheden skabt underafdelingen Innoflex, der udtænker og skaber nye løsninger til sundhedssektoren i samarbejde med bl.a. Aalborg Sygehus. Første produkt er et nyt hospitalsbord, som skal øge patienttrygheden. Andre produkter er på vej, og virksomheden ser også eksportmuligheder.

Kun hver femte af Danmarks 125.000 virksomheder har en akademiker ansat, men tendensen er stigende. Og det kan betale sig, siger en ekspert.

- Dem, der har ansat, de har vist sig fra 2010 af og frem, også at have haft værditilvækst, og de har haft fremgang i beskæftigelsen, siger Henning Jørgensen, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning under Aalborg Universitet.

Induflex er sammen med tre andre virksomheder blandt de nominerede til Akademikerprisen 2017. Prisen uddeles den 7. november.