LIGE NU:

Trods modgang: Mark får danskerne i løbeskoene

Danskere fra hele landet deltager i Mark Laursens virtuelle løb, som bliver arrangeret fra kontoret i Støvring. Mark og hans familie har oplevet meget modgang de seneste år, men nu bruger han modgangen som motivation i sit arbejde.

- Jeg ser altid muligheder i modgang, siger Mark Laursen fra Støvring. Han er stifter af løbefællesskabet Sports Universe, der arrangerer både fysiske og virtuelle løb.

De seneste par år har hans indstilling til modgang i den grad været gavnlig. I 2018 brændte hans og familiens hus, og siden blev han fyret fra sit job. For knap et år siden fik hans yngste søn konstateret type 1 diabetes, lige omkring det tidspunkt, hvor Danmark lukkede ned.

- Jeg kan ikke sætte mig ned og græde over det, selvom det var sindssygt hårdt, og vi mistede alt i 2018. Men jeg ser fremad og vælger at gøre noget andet, for det er det, der ligger naturligt til mig, siger Mark Laursen.

400.000 til velgørenhed

Nu arrangerer han løb, som alle kan være med til, for distancen vælger man selv. Det seneste år har det ikke været muligt at afholde fysiske løb, men i stedet har Mark Laursen arrangeret virtuelle løb, hvor deltagere får et løbsnummer og en medalje, og så kan løbet gennemføres hjemmefra.

- Fællesskabsfølelsen og det her med at gøre noget sammen hver for sig, det er super vigtigt. Der er mange, der har lidt ondt af sig selv i denne tid, hvor de sidder alene, men derfor er det vigtigt at komme ud og gøre noget sammen med andre, også selvom det er på afstand, siger han.

På kontoret i Business Park Nord hænger en stor samling af medaljer. De vidner om de forskellige løb, Mark Laursen har arrangeret. Flere af dem har også indkasseret store donationer til velgørende formål. I 2020 har Sports Universe sendt lidt over 400.000 kroner afsted til velgørenhed.

Pengene er blandt andet gået til De Danske Hospitalsklovne, CoolUnite-fonden, Julemærkehjemmet i Hobro og Diabetesforeningen. Særligt den sidstnævnte har været helt speciel for både Mark og hans søn, der har diabetes.

- Da min søn lå på sygehuset, sagde han til mig, at vi skulle lave et diabetesløb. Han hader den her sygdom, så derfor lavede vi et diabetesløb i november og sendte lidt over 100.000 kroner afsted til dem. Det betyder bare alt, at vi kan bidrage og sende nogle penge afsted til velgørenhed, og det vil vi fortsætte med at gøre, siger Mark.

Løb i social boble

I marts er der et nyt løb på vej, der fokuserer på de sociale bobler, folk har skabt i coronatiden. Navnet er ”Social Bubble Run”, og deltagerne kan vælge enten at løbe den 11. marts eller den 14. marts. Det er præcist et år efter, at Danmark blev lukket ned på grund af corona.

- Hele tanken bag er, at vi gerne vil markere, at vi har været lukket ned i et helt år. Derfor fik vi idéen med at lave medaljen, hvor Danmark kan ses i en boble, siger Mark og viser medaljen frem:


Medalje

Indtil videre har interessen for løbet været stor, og 1100 har tilmeldt sig. Der kan vælges mellem forskellige distancer, helt fra 2,5 kilometer og op til et maraton, så alle kan være med. Mark Laursen har været overrasket over, hvor bred en målgruppe, løbet har ramt:

- Det er ældre, der går en lang tur, det er børnefamilier, der laver et lille event derhjemme, og det er folk med angst, der ikke normalt ville være en del af et løbefællesskab, hvor man står i en startboks med alle mulige. Det er tykke og tynde og fra hele Danmark. Nord, syd, øst og vest. Det er stukket helt af, så det er rigtig fedt, siger han med et stort smil.

Hvis du har lyst til at deltage i ”Social Bubble Run”, så kan du tilmelde dig lige her.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden