LIGE NU:

Valgdebat om Rebild: Der mangler penge til byudvikling

Borgere i Rebild Kommune mener, at man prioriterer Støvring højere end andre byer i kommunen. Leon Sebbelin kan ikke se, hvor pengene til andre byer skal komme fra.

Torsdag aften var det politikere fra Rebild Kommune. Og her var udviklingen af de mindre byer i kommunen til debat.

For mange borgere i Rebild Kommune føler, at byen Støvring prioriteres højere end andre steder i kommunen. Den får nye institutioner og øget kapacitet i skolerne, og det har trukket på økonomien.

Haverslev har derimod ikke har kunne få det nye kultur-og idrætscenter, de ønsker.

- De har et rigtig godt projekt og det skal vi simpelthen have kvalificeret yderligere, så vi kan få det gjort til virkelighed, for det har nemlig også en effekt for tilflytning og det ligger perfekt i forhold til motorvejen, så vi er nødt til også at kigge andre steder hen end i støvring, siger Lene Schmidt Aalestrup (Konservative) i aftenens debat på TV2 Nord.

Borgerne mener at centeret er afgørende for haverslevs udvikling. Tegningerne er lavet og budgettet lagt. Det koster 22 millioner kroner. Men det kommende kommunale budget sender slet kke penge i retning af kulturhuset

Kan du forstå borgerne i Haverslev synes, det er ærgerligt, at de ikke kan få lov til at udvikle deres lokalsamfund, fordi det hele går til Støvring?

- Det kan jeg sådan set godt forstå. Men hvis vi kigger på den her byrådsperiode, og gør det op, så er jeg helt sikker på, at man vil kunne se, at ikke alt sammen går til Støvring. Det er rigtigt, at vi har snakket daginstitutioner, og der kom vi bagud, og det ligger så også beslag på en stor del af vores anlægsbudget, og det er vi nødt til at løse, siger Leon Sebbelin (Radikale Venstre).

Men er man så ikke klar til nu at give den gas i nogle andre områder end Støvring?

I den periode vi lige er på vej ud af, der er der givet den gas mange steder - også uden for støvring - men vi kan ikke give mere. Op til budgettet her kom der vel ønsker for mellem 50 og 60 millioner, og det kan vi simpelthen ikke løfte, slutter Leon Sebbelin i aftenens debat om Rebild Kommune.