Seneste nyt:

Virksomhederne skyder op i Støvring – nu er alle erhvervsgrunde udsolgt

For fem år siden havde Rebild Kommune kun solgt for en halv procent af alle erhvervsgrunde i Støvrings værdi.

Hvis du har kørt på E45 syd for Limfjorden, så har du nok opdaget det.

Den ene virksomhed efter den er anden er begyndt at skyde op langs motorvejen ved Støvring.

Den nye industripark langs motorvejen har på få år vokset sig større og større, og nu kan den faktisk ikke blive i større. Rebild Kommune har nemlig solgt alle erhvervsgrunde i Støvring.

På en af grundene er arbejdet lige nu i fuld gang med at gøre en ny bygning færdig til skue fra motorvejen. Virksomheden Actulux er i gang med at få lagt sidste hånd på deres 7.000 kvadratmeter store nye domicil, som skal stå færdig til november, så de 70 medarbejdere kan finde deres nye pladser i virksomheden.

Hiver rødderne op

Actulux laver automatiske åbningssystemer til ovenlysvinduer, og det er gået så godt, at virksomheden nu er vokset ud af deres 4.500 kvadratmeter lokaler i Hadsund, hvor de har haft base siden virksomheden blev stiftet i 2005. Men nu hiver de rødderne op og flytter hele produktionen nordpå til Støvring.

- Vi får selvfølgelig placeringen tæt ved motorvejen, tæt ved lufthavnen og det er klart, at det logistikmæssigt er en fordel at bo tæt ved motorvejen, siger Jens Buus, der er direktør i Actulux.

Actulux er en af de virksomheder, der har valgt at flytte hele deres virksomhed til Støvring. Se mere om beslutningen i videoen ovenfor.

De sidste fem år har flere og flere virksomheder købt erhvervsgrunde langs E45 i Rebild Kommune. I 2017 var der kun solgt for 300.000 kroner erhvervsgrunde i Støvring, men nu har kommunen solgt for alle 59.000.000 kroner, der var til salg.

- Det betyder rigtig meget for en kommune, at man har vækst og udvikling, og virksomhederne bidrager både med skat – det fylder faktisk ikke så meget – men der, hvor det bidrager endnu mere er, at vi får lokalearbejdspladser, siger borgmester i Rebild Kommune Jesper Greth (V).

Motorvej er en fordel

Hos Actulux kiggede de på grunde i flere kommuner, men valgte til sidst Rebild Kommune, fordi grunden i Støvring giver dem mulighed for udvidelse, men også fordi virksomheden hver dag har mange lastbiler som kører til og fra med varer, og der er motorvejen tæt på også en fordel.

- Og så er der selvfølgelig en synlighed ved at ligge herude ved motorvejen, som jeg tror betyder noget – ikke mindst i forhold til at rekruttere nye medarbejdere, siger Jens Buus.

Selvom alle erhvervsgrunde i Støvring lige nu er solgt, så har Rebild Kommune ikke tænkt sig at lade erhvervseventyret stoppe.

- Vi har fået udlagt områder i hele kommunen og nogle større områder i Støvring, og så kommer der en stor udstykning i tilknytning til vores store industripark, men bare på den anden side af motorvejen, siger Jesper Greth (V).

I Actulux har de også tænkt på fremtiden. Udover at have indrettet et helt rum til videomøder, så har virksomheden også planlagt frem mod endnu en udvidelse. Virksomheden har nemlig købt tre erhvervsgrunde i Støvring, men ikke taget dem alle i brug endnu.

- Vi bygger ind over de to nu, og så har vi en ledig grund, der står til fremtidig udvidelse, siger Jens Buus.


010722 Bo Fink

Den mindste tvivl skal tale for en advokatundersøgelse, mener hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Bo Fink

Den mindste tvivl skal tale for en advokatundersøgelse, mener hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Til forsiden

Til forsiden