LIGE NU:

10 ud af 800 læger i Region Nordjylland er ikke kvalificerede

Den årlige kortlægning af læger i Region Nordjylland viser, at ti ud af 800 læger i regionen trænger til en faglig opkvalificering.

Region Nordjyllands kortlægning af lægerne i 2016 viser, at ud af cirka 800 læger er ti af lægerne ikke kvalificeret. Regionen har vurderet, at de ti læger har behov for en faglig opgradering, så patientsikkerhed og kvalitet er i top.

- Det er tydeligt, at vores skærpede fokus har rykket ved ledelseskulturen. Jeg er rigtig glad for, at vi nu har udviklet en ledelseskultur, hvor det er normal procedure at sikre de rette kvalifikationer blandt vores læger, siger regionsdirektør Svend Særkjær.

De tre af lægerne er fra Aalborg Universitetshospital, seks er fra Regionshospital Nordjylland og en er fra Psykiatrien. Lægerne er enten gået i gang med kompetenceudviklingen, eller også kommer de det snart.

- Vi har haft udfordringer, som vi nu har sat ind over for. Der er ingen tvivl om, at den skærpede indsats - både vores lederes men også det politiske fokus - er til gavn for patientsikkerheden i hele regionen. Det er vigtigt for os, at patienterne føler sig i gode og trygge hænder, og at patientsikkerheden er i top, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Det blev besluttet i sommeren 2016, at der hvert år skal laves en kortlægning af lægerne på de tre hospitaler i Nordjylland. Beslutningen kom efter en sag fra Thisted, hvor flere af lægerne var ukvalificeret.