LIGE NU:

Aalborg-rektor om flere lægestuderende: Vi er fuldstændig klar

Rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, glæder sig over regeringens plan om at udvide medicinuddannelsen i Aalborg fra 100 til 150 studerende.

Der skal flere læger ud i yderområderne, og derfor har regeringen fremlagt en plan, der betyder, at Aalborg Universitet i fremtiden skal optage 150 medicinstuderende fremfor de nuværende 100.

Tiltaget glæder rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen.

- Planen er rigtig gode nyheder for Nordjylland og vores universitet. Det er et kvalitetsstempel af os. Samtidig vil det på sigt føre til flere læger i vores region, siger rektoren til TV2 Nord. 

- Vi er fuldstændig klar, så vi fra sommeren 2017 kan optage 50 nye medicinstuderende. Det vil give os mulighed for at blive endnu stærkere i vores forskningsmiljø.  

quote Planen er rigtig gode nyheder for Nordjylland og vores universitet. Det er et kvalitetsstempel af os.

Per Michael Johansen, rektor, Aalborg Universitet

- Vi har et godt samarbejde med Region Nordjylland, og hvor universitetshospitalet er helt gearet til håndtere 50 nye studerende. Det samme er vi. 

- Vi har mange studerende, der er ude hos regionens praktiserende læger i sommerpraktik og gennem studiet, og det er med til at sikre, at de er klar til at overtage, når andre læger skal på pension. Det er der rigtigt mange, der skal de kommende år, siger Per Michael Johansen. 

Regionsrådsformand Ulla Astman er meget tilfreds med, at beslutningstagerne har lyttet til de nordjyske argumenter for flere lægestuderende.

- Vi har fra starten sagt, at 150 lægestuderende var målet, og jeg glæder mig over at have nået den milepæl. Med 150 studerende passer pengene så at sige, for så er studiet dimensioneret korrekt i forhold til det nordjyske befolkningstal, siger Ulla Astman i en pressemeddelse.  

Ulla Astman påpeger, at de ekstra studiepladser passer perfekt ind i Region Nordjyllands langsigtede strategi for at løse regionens lægedækningsudfordringer.

- Nu bliver vores opgave at fastholde de studerende i regionen efterfølgende. Det har vi allerede gode erfaringer med, når lægerne har færdiggjort deres speciallægeuddannelser på regionens sygehuse. Der har også været meget opløftende meldinger fra sommerens første kuld færdiguddannede læger, hvor flertallet har udtrykt ønske om at blive i regionen, siger Ulla Astman.