Aalborg Universitetshospital forbereder sig på flere indlæggelser
Overlæge Henrik Nielsen håber, at de nye restriktioner vil resultere i færre indlæggelser.
De danske regioner kan forvente, at få nødvendige midler til at håndtere coronasituationen på landets hospitaler. Det falder i god jord på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital.
Infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital er én af de afdelinger, der kan se frem til at få midler til at håndtere en presset coronasituation.
Det sker i forlængelse af et stadigt stigende antal smittede med coronavirus, efter varianten Omikron for alvor er brudt ud.
- Vi vil give midler til de fem regioner, så de kan håndtere en stigende mængde coronasmittede, sagde sundhedsministeren, Magnus Heunicke, Socialdemokratiet, 22. december på et pressemøde.
Situationen er fortsat under kontrol
Regeringen og Statens Serum Institut forventer, at der vil komme endnu flere positive coronatests den kommende måned.
- Det er vores klare forventning, at der fortsat vil ske en stigning i antallet af smittede, understregede Magnus Heunicke.
Henrik Nielsen er overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital. Han følger det stigende smittetryk tæt, men melder, at situationen lige nu er under kontrol på afdelingen.
- Som det ser ud nu, så har der ikke været den store stigning, siger han og fortsætter:
- Det kan have noget at gøre med, at de, der bliver smittet i øjeblikket, ikke er folk, der er oppe i alderen. De bliver ofte ikke så hårdt ramt, at de må indlægges, siger han.
Stadig stor personalemangel
Statens Serum Institut forudsiger, at det daglige antal nye indlagte med coronavirus kan stige til mellem 500 og 800 personer i januar.
Og med de tal i sigte, så er overlægen glad for, at der bliver rakt en hånd ud. Alligevel er der stadig udfordringer, som pengene ikke helt kan hjælpe med.
- Det er godt, at der er blevet sat en millard af i en vinterpakke. Det hjælper bare ikke, hvis der ikke er kvalificerede hænder nok, så har vi stadig en udfordring, siger Henrik Nielsen.
Handleplaner er klar
Selvom udfordringerne synes store, så er infektionsmedicinsk afdeling klar med en handleplan, hvis det bliver nødvendigt.
Afdelingen vil lave rotationer med personalet. På den måde kan de dække ind, hvis det viser sig, at der kommer flere indlæggelser, end hvad øjebliksbilledet viser.
- Vi på infektionsmedicinsk kan lettere hente folk udefra end på intensiv, siger Henrik Nielsen.
Han forsikrer, at afdelingen er forberedt - også selvom han håber, at det værste er set.
- Vi er klar. Man ser først de nuværende restriktioners virkning nu. Der er stadig håb om, at der ikke kommer så mange flere indlæggelser, siger Henrik Nielsen.