LIGE NU:

AAU ansætter flyprofessor: Din rejse skal være en oplevelse

Thomas Thessen vil gøre det nemmere og sjovere for danskerne at rejse til og fra en lufthavn i Danmark. Målet er også flere turister.

Når turen går sydpå med en af de mange daglige afgange fra Aalborg Lufthavn, så er det ikke kun selve flyveturen, der skal sidde i skabet.

Hele turen ud til lufthavnen med bil eller offentlige transportmidler, servicen og oplevelsen i lufthavnen har stor betydning for, hvordan du oplever din rejse.

Derfor udnævner Aalborg Universitet nu Europas, formentlig, første flyprofessor. Han skal være med til at sætte fokus på lufthavnsbranchen – for passagerernes skyld.

quote Jeg skal hjælpe med at gøre det så effektivt og rart som muligt at flyve. Og her gælder det om at gøre det til en samlet set god oplevelse at rejse til og fra en lufthavn.

Thomas Thessen, flyprofessor

- Jeg skal hjælpe med at gøre det så effektivt og rart som muligt at flyve. Og her gælder det om at gøre det til en samlet set god oplevelse at rejse til og fra en lufthavn, hvor også de forskellige transportmidler og servicen skal fungere optimalt, siger Thomas Thessen.

Som adjungeret professor på AAU skal Thomas Thessen varetage forskellige funktioner, bl.a. skal han fungere som formand for et Aeromobilities Academy.

Akademiet, der er det første af sin slags i Danmark, skal bygge bro imellem flyforskningen og luftfartsbranchen i Danmark.

Ud over at gøre det rarere for danskerne at flyve, så håber flyprofessoren også, at han kan være med til at lokke flere turister til.

- Al den kraft og energi, som univeristet og forskningverdenen sætter i værk, skal alle have lov at mærke. Det skal komme både borgerne og turisterne til gode, siger Thomas Thessen.

Professor: Aalborg Lufthavn er et dejligt sted

Den nyudnævnte flyprofessor kommer til at arbejde tæt sammen med alle Danmarks lufthavne for at skabe det bedste miljø for passagererne.

Når blikket falder på Aalborg Lufthavn, ser Thomas Thessen allerede i dag en velfungerende lufthavn.

- Aalborg Lufthavn er et dejligt sted. Den ligger i oplandet, så her er det godt set, at det skal være gratis at parkere, så man nemt kan kommer dertil i bil, siger Thomas Thessen.

quote Aalborg Lufthavn er et dejligt sted. Den ligger i oplandet, så her er det godt set, at det skal være gratis at parkere, så man nemt kan kommer dertil i bil.

Thomas Thessen, flyprofessor

At der nu sættes ekstra kræfter ind på at forbedre flytrafikken, falder på et tørt sted – ifølge lektor Claus Lassen fra Aalborg Universitet.

Han peger på, at der er langt mere fokus på biltrafik, hvor der arbejdes meget på at finde den bedste infrastruktur, øge trafiksikkerheden osv. Et fokus, der nu også kommer på flytrafikken.

– Der er mange områder at dykke ned i inden for luftfart. Der er spørgsmålet om erhvervslivets globale tilgængelighed og de reguleringsmæssige rammebetingelser for fly og lufthavne for blot at nævne et par eksempler. Der er også hele spørgsmålet om de rejsendes adfærd, som kan give nyttig viden i forhold til at kunne trække turister til Danmark og sikre de danske erhvervsrejsende optimale forhold for at kunne tjene penge internationalt, siger Claus Lassen, der er lektor ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet.

Thomas Thessen tiltrådte jobbet som flyprofessor 1. juni. Han sidder som adjungeret professor i fem år.