LIGE NU:

Corona-frygt: Regionen aflyser borgermøder om lægevagten

Region Nordjylland har valgt at aflyse to borgermøder om lægevagten-ordningen i Skagen i aften og Brovst i morgen aften.

Borgermøderne skulle have givet borgerne mulighed for at komme i dialog med Region Nordjylland i de byer, som mister lægevagten.

Mandag aften blev det første af tre planlagte borgermøder holdt i Messecenter Himmerland i Års. Her deltog 80 personer i mødet.

I aften var der planlagt et lignende møde i Skagen Kultur og Fritidscenter. Det møde har Region Nordjylland valgt at aflyse. Det sker efter, at statsminister Mette Frederiksen i dag fremlagde yderligere tiltag for at begrænse smitten af Corona-virussen.

Også borgermødet i morgen aften i Brovst Hallen er aflyst. Det oplyser Mogens Ove Madsen, formand for regionens Akut- og Praksisudvalg.

Lukkede lægevagter og kørende en vagtlæge

Den nye lægevagtsaftale for Region Nordjylland er trådt i kraft. Aftalen indebærer, at konsultationsstederne i Skagen, Brovst og Farsø er nedlukket pr. 1. marts 2020, og at lægevagten i Brønderslev ikke genåbnes. Det sker, fordi det er svært at rekruttere praktiserende læger i området. 

Med den nye aftale vil det fortsat være muligt at møde fysisk op til en konsultation i Aalborg, Hjørring, Thisted, Hobro og Frederikshavn, ligesom der vil være mulighed for sygebesøg fra en kørende vagtlæge i alle egne af regionen.