Seneste nyt:

Coronarundvisning sætter tanker i gang hos regionsrådsformand

Region Nordjylland har for nyligt fået ny regionsrådsformand, som nu skal tiltræde stillingen midt i en pandemi.

Personerne i hvidt og blåt løber i pendulfart på gangene Aalborg Universitetshospital.

Travlheden er til at spore, og det ser den nytiltrådte regionsrådsformand Mads Duedahl med egne øjne. Han er nemlig på besøg på Aalborg Universitetshospital for at følge kampen mod coronapandemien på allernærmeste hold. 

- Jeg har oplevet meget dygtigt personale, men det er klart, jeg ser også en masse folk, der løber stærkt og har gjort det i lang tid, siger Mads Duedahl, der er regionsrådsformand i Region Nordjylland, Venstre.

Der er planlagt flere stops undervejs på dagens coronarundvisning. Først skal den nye regionsrådsformand en tur forbi intensivafdelingen. 

- På intensiv er der mange ting, vi skal være opmærksomme på. Både nu men også efter coronaen. Det er tydeligt at se, at vi er nødt til at investere her på intensiv, hvor man har skåret ned i en årrække, siger Mads Duedahl. 

 

Sygehuspersonale håber på mere personale i fremtiden

Og det er han ikke ene om at mene. Personalet på afdelingen er nemlig helt enige med ham.

- Vi har vanskelligheder med at rekruttere, så hvis der pludselig stod fem sygeplejersker klar, ja så vil de være velkomne, siger Signe Kragelund, der er sygeplejerske på intensivafdelingen på Aalborg Universitetshospital Sygehus Syd.

Det er langt fra første gang, at sygeplejerskerne efterlyser kollegaer. Manglen på hænder har gennem længere tid været et stort problem på Aalborg Universitetshospital, der har måttet aflyse og prioritere behandlinger af patienter. 

- Lige nu er vi i en fase, hvor vi kan følge med. Men går vi bare halvanden måned tilbage, så var vi i en fase, hvor vi havde ekstremt svært ved at følge med, siger ledende overlæge, Morten Freundlich.  

Samme problematik findes på akutmodtagelsen. Her skal sygeplejerskerne også arbejde ekstra hurtigt. 

 - Vi er belastede, har været det i lang tid, og vi vil nok også være det i lang tid fremover, siger Jørgen Munkhof Møller, der er ledende overlæge på Akutafdelingen på Aalborg Universitetshospital, og fortsætter:

- Vi har 20 procent flere patienter lige nu, og vi mangler 25 procent af sygeplejerskerne. Så det siger sig selv, at det med at få vagtplaner til at gå op, det er svært.

Regionsrådsformanden vil kigge mod Folketinget

Mads Duedahl fortæller, at han er opmærksom på personaleudfordringerne. Han er derfor allerede gået i gang med at se på løsninger. 

 - Vi skal gøre det attraktivt at være sundhedspersonale, og det er klart, hvis du er træt og har været det længe, så kan du godt brænde ud. 

Han mener, at problemet ikke blot kan afhjælpes i Regionen. 

- Vi står i en ekstraordinær situation, ikke bare i pandemien, men også i forhold til, at vi har flere borgere, der bliver ældre, og det belaster. Så hvis man vil have et bedre sundhedsvæsen, så skal der investeres generelt med hjælp fra Folketinget, siger Mads Duedahl. 
tv2

Danske landmænd høster historisk dyr hvede: - De skal saftsuseme sørge for at gemme pengene

Bygning

Nu afleveres 1500 underskrifter mod salg af turistkontor: - Jeg kan næsten ikke finde ord for det

080822 Færgemann vægmaleri

gallery Færgemann-maleri dukkede op under renovering

brian olsen afslag seniorpension

play Brian tog smertestillende medicin for at arbejde: Nu har han for få sygedage til seniorpension

tv2

Danske landmænd høster historisk dyr hvede: - De skal saftsuseme sørge for at gemme pengene

Bygning

Nu afleveres 1500 underskrifter mod salg af turistkontor: - Jeg kan næsten ikke finde ord for det

080822 Færgemann vægmaleri

gallery Færgemann-maleri dukkede op under renovering

Til forsiden

Til forsiden