LIGE NU:

Det skal lokalpolitikerne tage sig af: Øverst på nordjydernes liste er sygehuse og sundhedsvæsenet

Sygehuse og sundhedsvæsenet er for nordjyderne det vigtigste emne, som lokalpolitikerne tager sig af. Det viser en ny vælgerundersøgelse, som Epinion har lavet for Constructive Institute.

Skoler, ældreområdet og miljø- og klimapolitik. 

Det er bare nogle af de emner, som nordjyderne håber, at lokalpolitikerne tager sig af. Men der er et helt bestemt emne, som betyder mest for regionens borgere, og det er sygehuse og sundhedsvæsenet. 

Det viser en ny vælgerundersøgelse, der er foretaget af den danske analysevirksomhed Epinion for Constructive Institute op mod det kommende kommunal- og regionsrådsvalg 16. november. 

I undersøgelsen svarer hele 41 procent af respondenterne, at netop sygehuse og sundhedsvæsenet er det vigtigste emne, som lokalpolitikerne tager sig af. 

Ovenstående seks emner er de vigtigste emner for nordjyderne, at lokalpolitikerne tager sig af.
Ovenstående seks emner er de vigtigste emner for nordjyderne, at lokalpolitikerne tager sig af.
Foto: Epinion

Boligpolitik og forebyggelse rammer bunden 

På andenpladsen kommer ældreområdet, som 32 procent af borgerne svarer, at de vægter højest. Mens 28 procent af nordjyderne sætter beskæftigelsen øverst, som det lokalpolitikerne skal tage sig af.  

I vælgerundersøgelsen er nordjyderne også blevet spurgt til, hvilke emner der er mindst vigtige for regionens borgere. 

Nederst på listen ligger boligpolitik og forebyggelse. Kun fire procent vurderer de emner til at være de vigtigste, som lokalpolitikerne tager sig af. Imens svarer otte procent, at offentlig transport er det vigtigste for dem. 

Undersøgelsen er lavet på baggrund af 1001 interviews med danskere bosat i Nordjylland på 18 år og derover. 

Analyse af TV2 Nords politiske analytiker Søren Wormslev