Seneste nyt:

Eks-direktørs svindel har kostet Spar Nord over en million kroner

Det viste sig i sidste uge, at tidligere kommunikationsdirektør i Spar Nord, Ole Madsen, havde svindlet for 20 millioner kroner. Nu er det kommet frem, at banken har brugt store summer på undersøgelsen af svindlen.

Spar Nord Bank har brugt over en million kroner til interne og eksterne undersøgelser efter afsløring af den tidligere kommunikationsdirektørs bedrageri gennem 15 år. Det skriver Finans.

Ifølge mediet har sagen kostet banken en halv million kroner i eksterne omkostninger, og desuden har Spar Nord brugt betydelige interne ressourcer på at afsløre den tidligere kommunikationsdirektør, Ole Madsen, i hans bedrageri mod banken.

Spar Nord Bank oplyser til finans.dk, at den halve millioner kroner, som er gået til eksterne omkostninger primært er gået til Deloitte Forensic, der er revisionshusets afdeling til at afsløre økonomisk kriminalitet.

- Men de interne ressourcer har et betydeligt større omfang, siger Lasse Nyby, adm. direktør i Spar Nord til finans.dk.

Hør, hvordan Lasse Nyby reagerede på svindlen i sidste uge:

Indrømmede svindel

De interne ressourcer dækker udover intern revision over ansatte, som har undersøgt forskellige aspekter af bedragerisagen. Banken har ikke et tal for, hvor stor en omkostning det har været, men oplyser, at det omfattende arbejde har været en nødvendighed – også i forhold til bankens forsikring.

Ole Madsen erkendte bedrageriet på et møde med Lasse Nyby og bankdirektør John Lundsgaard den 27. november 2020. Men først i sidste uge begærede banken ham personligt konkurs ved skifteretten i Aarhus.

Han var kommunikations- og marketingdirektør i Spar Nord, men også chef for investor relations. Derudover spillede han en nøglerolle i bankens digitale omstilling og i strategiudviklingen.

Pengene er væk

I sidste uge afslørede Finans, at han over en periode på 15 år begik bedrageri for ca. 20 mio. kr. mod banken. Det gjorde han ved at sende falske fakturaer fra to personligt ejede firmaer - sit eget og hustruens - til banken inden for områder, han selv stod i spidsen for.

Som bankens ansvarlige for områderne attesterede han fakturaerne, som efterfølgende blev betalt af bankens bogholderi.

Ole Madsen forklarede i et interview med Finans i sidste uge, at hans hustru ikke til bedrageriet, og han sagde samtidig til mediet, at hver en krone er blevet brugt.

Partner Preben Jakobsen fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel er kurator i Ole Madsens personlige konkursbo. Han skal blandt andet undersøge, om Ole Madsen råder over aktiver, der kan realiseres.