En uge efter bekymringsbrev: - I sidste uge var jeg sur, nu er jeg glad
Foto: Anders Hestbek
Formanden for HK Kommunal, Katharina Hauge Antonsen, så spændt med, da ny rapport blev offentliggjort.
Fagforeningsformænd roser ny rapport.
Klokken 11 præsenterede Søren Brostrøm i dag, med indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) ved sin side, Robusthedskommissionen bud på, hvordan sundhedsvæsenet i fremtiden skal se ud.
I maj sidste år fik kommissionen til opgave at finde løsninger på de problemer, der længe har været italesat.
Problemer der atter kom op til overfladen i sidste uge, da 14.000 ansatte fra Region Nordjylland sendte regeringen et bekymringsbrev, hvori budskabet var soleklart "I spiller hasardspil med vores sundhedsvæsen".
Til TV2 Nord kom formanden for HK Kommunal, Katharina Hauge Antonsen dengang med følgende udtalelse:
Hvis vi siger, vi for nogle måneder siden var i knæ - så ligger vi ned nu.
Humøret er vendt
Efter dagens pressemøde er hun imidlertid anderledes positiv, og piben har fået en helt anden lyd.
- I sidste uge var jeg sur, nu er jeg glad. Det er positiv læsning. Det glæder mig, at kommissionen sætter fokus på at bruge de rette kompetencer til de rette opgaver, siger hun og tilføjer:
- For eksempel at lægesekretærer og sundhedsadministrativt personale løser de nødvendige koordinerende, administrative opgaver på sygehusene, fordi de er mere effektive til det, i stedet for at dem med patientkontakt skal gøre det.
Ifølge HK Kommunal-formanden er det opløftende, at de relevante faggrupper dermed får mere tid til deres kerneopgaver. Noget Katharina Hauge Antonsen har efterspurgt i mange år.
FOAs formand i Nordjylland, Kristian Gaardsøe, ser også med positive øjne på rapporten. Dog på en lidt nordjysk facon.
- Jeg synes umiddelbart, at det er en ok rapport. Der er kommet mange gode anbefalinger, men der ikke kommet en helt masse nyt. Det er god læsning, at der skal være mere fokus på kerneopgaven. Altså det der er borger- og patientnært. Personalet skal være mere ved borgerne og bruge mindre tid på dokumentation, siger han.
Læs mere om kommissionens 20 anbefalinger her